Persberichten
zondag, 09 sep 2018

Vlaams Belang feliciteert SD met spectaculaire verkiezingsoverwinning

Overal in Europa is de boodschap van de kiezer duidelijk: stop immigratie!

Het Vlaams Belang feliciteert de Zweden Democraten (SD) met de onbetwistbare verkiezingsoverwinning die ze vandaag behaalden bij de nationale parlementsverkiezingen. Met zo’n 19 procent van de stemmen is de SD ontegensprekelijk de enige en grote winnaar van deze stembusslag.

Net zoals in Duitsland, Oostenrijk, Italië en in nog zoveel andere Europese landen eerder het geval was, hebben de Zweedse kiezers deze verkiezingen duidelijk aangegrepen om op een uiterst democratische manier te revolteren tegen een lakse immigratiepolitiek en duidelijk te maken dat zij baas in eigen land willen blijven.

In een land dat zichzelf jarenlang presenteerde als wereldkampioen politieke correctheid kan het belang van deze verkiezingsuitslag maar moeilijk onderschat worden. De overwinning van de Zweden Democraten maakt duidelijk dat er niet alleen grenzen zijn aan wat een land kan, maar ook aan wat een volk wil.

Daarnaast toont het verkiezingsresultaat aan dat de kiezers genoeg hebben van sussende verklaringen, vrijblijvende aankondigingen en halfslachtige maatregelen. Het Vlaams Belang roept de politieke klasse in eigen land op lessen te trekken uit de Zweedse verkiezingsuitslag en eindelijk daadwerkelijk werk te maken van een kordate immigratiepolitiek.

 

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang