Persberichten
dinsdag, 13 dec 2022

Vlaams Belang gaat motie van wantrouwen indienen tegen De Croo

Foto: iStock. Vlaams Belang gaat motie van wantrouwen indienen tegen De Croo

Voor het Vlaams Belang kan Alexander De Croo (Open Vld) niet langer functioneren als eerste minister nu blijkt dat hij het parlement en bij uitbreiding heel de bevolking schaamteloos beloog. “Er zijn WhatsApp-berichten van de Zestien opgedoken waaruit blijkt dat zijn kabinet wel degelijk de aanpassingen in de begroting van 2023 heeft goedgekeurd”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas. “Ik zal zo snel mogelijk in de plenaire vergadering van de Kamer De Croo hierover interpelleren en een motie van wantrouwen indienen.”

De Croo heeft het bestaan van de WhatsApp-berichten naar het kabinet van zijn partijgenote en toenmalig staatssecretaris Eva De Bleeker steeds ontkend. “Ook toen ik hem hierover ondervroeg”, aldus Pas. “Toen ik tijdens de bespreking van de beleidsnota van De Croo opheldering vroeg over het al dan niet goedkeuren van de aanpassingen in de begroting, wist Kamerlid Kristof Calvo (Groen) nog te zeggen dat De Croo wat meer op Verhofstadt moest lijken. De Croo heeft met al zijn liegen en bedriegen dat advies duidelijk te letterlijk genomen.”

“Wanneer de Kamer van Volksvertegenwoordigers en dus de gehele bevolking, in een poging de begroting op te smukken, op dergelijke manier schaamteloos wordt voorgelogen, is het einde zoek”, aldus nog Pas. “Naar de toekomst toe is alle vertrouwen weg. En bijgevolg is enkel een motie van wantrouwen op haar plaats.”