Persberichten
donderdag, 21 mrt 2019

Vlaams Belang herdenkt slachtoffers 22 maart in Zaventem

Een parlementaire delegatie van het Vlaams Belang legde vandaag een bloemenkrans neer aan de luchthaven van Zaventem om de slachtoffers te huldigen van 22 maart.

Naast de 32 doden ging er veel aandacht naar de fysieke en psychische slachtoffers van de terreuraanslagen in Zaventem en Brussel. “Dat twee op drie slachtoffers drie jaar na datum nog steeds niet werden vergoed, is een schandvlek op onze rechtstaat. Eigenlijk worden zij twee keer gestraft: één keer door de aanslag en een tweede keer door de administratieve en het juridische kluwen waarmee ze worden geconfronteerd, om nota bene te verkrijgen waar ze recht op hebben”, stelde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken bij de huldiging. 

Ook het actuele debat over het terughalen van IS-strijders stuit de Vlaams Belang-voorzitter tegen de borst.  “Dat steeds meer partijen aangeven dat ze IS-strijders willen terughalen, is een slag in het gezicht van de slachtoffers van 22 maart en bij uitbreiding van al diegenen die het slachtoffer werden van islamitische terreur”, aldus Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. 

Volgens Van Grieken heeft de regering bovendien onvoldoende gedaan om toekomstige aanslagen te voorkomen. “De justitiehervorming heeft geleid tot meer straffeloosheid en een laksere aanpak. De wet-Lejeune is nog steeds in voege en gevangenisstraffen worden nog altijd gezien als een absoluut te vermijden redmiddel.”

Maar ook aan de kern van de zaak is er weinig veranderd. Nog steeds komen er jaarlijks zo’n 80.000 niet-Europese immigranten naar ons land. Velen daarvan hebben een ander waardenpatroon dat vaak haaks staat op het onze. Dat in combinatie met de heersende straffeloosheid is het beste recept voor een herhaling van 22 maart.”