Nieuws
maandag, 06 dec 2021

Vlaams Belang Jongeren delen in 6 steden cadeautjes uit met Zwarte Piet

De Vlaams Belang Jongeren hebben afgelopen maandag met behulp van Zwarte Pieten cadeautjes uitgedeeld aan schoolgaande kinderen en voorbijkomende families in 6 (centrum)steden. “Zwarte Piet mag dan door zowel multinationals als radicaal-links verguisd worden, hij en Sinterklaas blijven onze helden en wij laten hen niet vallen!”

De Vlaams Belang Jongeren trokken ook dit jaar de straat op om met behulp van Zwarte Piet cadeautjes uit te delen. In totaal deelden ze meer dan 5.000 snoepzakjes uit aan de voorbijkomende jeugd en dit in 6 steden: Gent, Antwerpen, Turnhout, Sint-Niklaas, Mechelen en Hasselt. De acties werden in elke stad enthousiast onthaald.

“Het is duidelijk dat er meer aan de hand is dan aanvallen op Zwarte Piet. Met deze Pieten-actie waarschuwen we daar nogmaals voor”

“Vlamingen groeien al jaar en dag op met Sinterklaas en Zwarte Piet en dat moet vooral zo blijven”, licht VBJ-voorzitter Filip Brusselmans toe. “Een onschuldig kinderfeest houden we liever ver weg van de ‘woke’-hysterie waaraan ook Vlaanderen vandaag ten prooi valt. Van Zwarte Piet blijf je af, dit is een mooie traditie om te koesteren.” Volgens het Vlaams Belang maken de recente aanvallen op Zwarte Piet - de figuur werd onder meer verbannen van Facebook en Bol.com - deel uit van een grotere strijd tegen onze tradities en cultuur.

“Het is duidelijk dat er meer aan de hand is. Daarom willen wij met Vlaams Belang Jongeren waarschuwen voor het hellend vlak”, zegt Brusselmans. “Mensen die zich niet aan de woke dictaten houden, verliezen zelfs hun profielen op sociale media. Kleine winkeliers worden bedreigd. En opgejaagd door links-radicale activisten zwichten zelfs grote bedrijven voor de politieke correctheid, waardoor onze tradities zoals Sinterklaas, maar ook Kerst, Pasen, carnaval enzoverder steeds meer moeten wijken. Multinationals zoals Bol of Google moeten echter niet onze cultuur bepalen. Wij Vlamingen zullen dat wel zelf doen.”

Het Vlaams Belang lanceerde daarom ook een petitie op beschermonzetradities.be, met als doel de bescherming van deze gebruiken.

Zwarte Piet en zijn VBJ-hulpen maakten deze ochtend meer dan 5000 kinderen blij in 10 centrumsteden doorheen Vlaanderen!

Want onze tradities, die moeten we beschermen! #beschermonzetradities pic.twitter.com/wkehALFqRK

— VBJ (@vbjongeren) December 6, 2021