Persberichten
vrijdag, 31 mrt 2023

Vlaams Belang Jongeren dienen klacht in tegen Antifa wegens oproepen tot geweld

Foto: Vlaams Belang. Vlaams Belang Jongeren dienen klacht in tegen Antifa wegens oproepen tot geweld

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) dienen klacht in tegen onbekenden van het zelfverklaarde ‘Antifascistisch Collectief’ Antifa, wegens een niet mis te verstane oproep tot geweld. “Het Vlaams Belang is de grootst mogelijke verdediger van de vrije meningsuiting, ook van die van Antifa, maar bij een oproep tot geweld ligt voor ons de grens”, zegt VBJ-voorzitter en Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans (Vlaams Belang). “De klacht, die we samen met de VVB, het KVHV en de NSV indienen, is een noodzaak om te vermijden dat de wens van de aanhangers van Antifa werkelijkheid wordt en het tot daadwerkelijk geweld komt tegen studenten omwille van hun gedachtengoed.”

Deze week werden aan de Antwerpse universiteit tientallen posters verspreid met daarop een onversneden oproep tot geweld tegen onder meer leden van het Vlaams Belang, de Vlaams Belang Jongeren, het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond KVHV, en van de Nationalistische Studentenvereniging NSV. “Boodschappen als ‘Fascists get attacked on sight’ en ‘Fight your enemy and their symbols’ kunnen niet anders worden begrepen”, aldus Brusselmans. “Uitgerekend zelfverklaarde antifascisten zoals Antifa hanteren fascistische en gewelddadige methodes om mensen die ze als hun vijanden zien, te intimideren. Vijanden, die ze in hun achterlijke wereldbeeld gemakshalve en zonder enige grond als ‘fascisten’ bestempelen.”

“Demoniseren en oproepen tot geweld zullen we nooit aanvaarden”

“Oproepen tot geweld, tegen om het even wie, zullen we nooit aanvaarden”, vervolgt Brusselmans. “Daarnaast zullen we ook nooit het demoniseren van Vlaamsgezinden aanvaarden.” De VBJ-voorzitter wijst erop dat Antifa op de posters zonder enig onderscheid eenieder die een Vlaamse Leeuw draagt bedreigt.

Brusselmans vindt het gebrek aan reactie van UAntwerpen op de haatboodschappen veelzeggend. Hij herinnert eraan dat nog niet langer dan enkele weken geleden bekend raakte dat de UAntwerpen zelfs een ‘werk’ van de zogenaamde ‘kunstenaar’ Dennis Tyfus wou ophangen. “Hierop was te zien hoe studenten van NSV en KVHV gemarteld werden… Op de mails die de NSV naar de administratie van de universiteit stuurde, kwam geen enkele reactie.”

Voor VBJ is het duidelijk in welke hoek de geweldenaars te zoeken zijn. “Ze moeten zich verantwoorden voor hun van haatboodschappen en voor hun aanzetten tot geweld”, besluit Brusselmans. “Het is nu aan Justitie om haar werk te doen.”