Nieuws
vrijdag, 06 mrt 2020

Vlaams Belang Jongeren stellen voorzitterscongres uit

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ), de jongerenorganisatie van het Vlaams Belang, stellen hun voorzitterscongres uit. Bart Claes zou hier de fakkel doorgeven, hoogstwaarschijnlijk aan Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans (22) die zich als enige kandidaat stelde voor de voorzittersverkiezingen. De jongerenpartij doet dit nadat een van hun bestuursleden werd besmet met het coronavirus. “Hoewel het om een geïsoleerd geval gaat, en er amper risico is, willen we graag toch alle voorzorgen nemen”, zo zegt huidig VBJ-voorzitter Claes. “We willen echter benadrukken dat dit geen reden is voor paniek. Een nieuw evenement volgt spoedig", vult ook kandidaat-voorzitter Filip Brusselmans aan.

De Vlaams Belang Jongeren stellen hun voorzitterscongres ‘Op Jonge Kracht’ - dat was gepland nu zaterdag in discotheek Club Lima in Antwerpen - uit. Dit nadat een van de bestuursleden ziek viel na een skireis in Noord-Italië. De organisatie besloot na advies van enkele geneesheren om het evenement op een later tijdstip te laten plaatsvinden.

“We willen het zekere voor het onzekere nemen, ook al is er weinig tot geen gevaar”, aldus kandidaat-voorzitter Brusselmans. “Maar een nieuwe voorzitter kunnen we later deze maand ook nog kiezen. Een nieuw evenement volgt dus spoedig en de ingeschreven leden kunnen binnen afzienbare tijd een nieuwe uitnodiging in de bus en inbox verwachten."