Persberichten
vrijdag, 04 dec 2020

Vlaams Belang Jongeren verkleden zich in Zwarte Piet en delen 6.000 cadeautjes uit

De Vlaams Belang Jongeren zijn deze ochtend in 12 steden doorheen heel Vlaanderen verkleed als Zwarte Piet op pad gegaan en hebben ‘coronaproof’ cadeautjes uitgedeeld aan verschillende schoolpoorten. “Zwarte Piet mag dan door zowel multinationals als radicaal-links verguisd worden, hij en Sinterklaas blijven van ons. Wij laten hen niet vallen!”

In groepjes van 3-4 en uitgedost met mondmaskers en de traditionele outfit van Zwarte Piet ging de jongerenafdeling deze vrijdagvoormiddag op stap met zo’n 40 vrijwilligers. Twaalf middelbare scholen in twaalf verschillende steden kregen bezoek van de traditionele helpers van Sinterklaas - Zwarte Pieten.

De scholieren kregen er chocolade munten overhandigd in een plastic zakje met de slogan: ‘bescherm onze tradities’. In het plastic zakje zit ook een sticker met een gestileerde Piet en de boodschap: “Black Pete Matters’, een knipoog naar de radicaal-linkse Black Lives Matter-organisatie (BLM). Kinderen van buiten de school die naar de Pieten gingen, kregen dan weer een zakje zonder sticker en met een notablokje zonder politieke boodschap. Zo’n 6.000 zakjes werden uitgedeeld. De acties werden enthousiast onthaald en verliepen zonder incidenten.

“Tot hier en niet verder!”: Vlaams Belang Jongeren waarschuwen voor hellend vlak na aanvallen op Zwarte Piet

“Het is niet aan multinationals die amper belastingen betalen zoals Bol.com, Amazon, Google en Facebook om onze cultuur te bepalen”, zegt VBJ-voorzitter en Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans. “Sinterklaas en Zwarte Piet blijven deel van onze tradities en daarmee basta. Het is daarenboven ook een kinderfeestje, daar blijf je vanaf.”

Volgens het Vlaams Belang maken de recente aanvallen op Zwarte Piet - de figuur werd zo onder meer verbannen van bovenvermelde platformen - deel uit van een grotere strijd tegen onze tradities en cultuur. “Het is duidelijk dat er meer aan de hand is”, vervolgt Brusselmans. “Zwarte Piet, Paaseieren, Carnaval, Maria-Lichtmis, Kerstmarkten, alles wat typisch Vlaams of Europees is, moet eraan geloven. Het maakt ineens ook duidelijk dat we geen millimeter mogen toegeven, want de seconde dat de ene traditie is afgebroken, beginnen de cultuurmarxisten al met hun aanval op een andere traditie. Tot hier en niet verder!”

Het Vlaams Belang is begin deze maand met deze boodschap tevens gestart met een petitie op beschermonzetradities.be. Op enkele dagen tijd tekenden al meer dan 12.000 mensen die oproep.

[gallery size="medium" columns="2" ids="89381,89382,89383,89384"]