Persberichten
zondag, 21 jan 2024

Vlaams Belang klinkt op nieuwe jaar en positioneert zich als enige alternatief

Foto: Vlaams Belang. Vlaams Belang klinkt op nieuwe jaar en positioneert zich als enige alternatief

Het Vlaams Belang organiseerde zondag in Heusden-Zolder zijn jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Met speeches van Vlaams Parlementslid Roosmarijn Beckers, Vlaams fractieleider Chris Janssens en voorzitter Tom Van Grieken trapte de partij het begin van het verkiezingsjaar af.  De partij positioneert zich daarbij als het enige alternatief. “Het systeem is bang, want het voelt dat er echte verandering op komst is”, zei Van Grieken. “Wanneer men een ander en een beter beleid wil, dan heeft men ook nood aan een andere en een betere partij: het Vlaams Belang!”

In Watt 17 in Heusden-Zolder klonk het Vlaams Belang vandaag op het nieuwe jaar. De partij hamerde op het falen van de traditionele partijen en zet zichzelf in de verf als hét enige alternatief. ”Waarom veranderen die systeempartijen, van Groen tot N-VA, het geweer nooit van schouder?”, zei Van Grieken. “Wel, omdat doen wat de kiezer vraagt en een fundamenteel ander beleid voeren voor hen een feitelijke schuldbekentenis zou zijn. Een ander en beter beleid voeren zou betekenen dat het vorige fout was. Dat zij fout waren.”

“Er was één rode draad doorheen alle nieuwjaarsboodschappen van de systeempartijen: ze gaan het tot 9 juni niet hebben over immigratie", vervolgde Van Grieken. “Het mag daarover niet gaan omdat dat strategisch in de kaarten van het Vlaams Belang zou spelen. Dat uit ieder onderzoek blijkt dat de Vlaming wakker ligt van het falende immigratie- en asielbeleid stoort hen daarbij niet. Wat zij weigeren te doen, dat zullen wij wél doen.”

“Wat we nodig hebben is niet minder, maar net meer democratie”

De Vlaams Belang-voorzitter had ook een duidelijk boodschap voor N-VA-voorzitter Bart De Wever die voorstelde om een zakenkabinet met de PS te vormen na de verkiezingen. “Is er feitelijk iemand die zit te wachten op zo’n onzinnige technocratische regering?”, zei Van Grieken. “Waaraan hebben de mensen nu precies een hekel? Net aan de vele onverkozen ministers in deze Vivaldi-regering, die zonder Vlaamse meerderheid hun wil opleggen. Wat De Wever eigenlijk zegt, is dat de democratie het probleem is. Dat de kiesuitslag hem niet goed uitkomt en dat de kiezer het probleem is. Beste Bart De Wever, wat we nodig hebben is niet minder, maar net meer democratie.”

Vlaams Parlementslid Roosmarijn Beckers verwelkomde de gasten in Limburg. Beckers kaartte als lid van de commissie Onderwijs de drastische niveaudaling en het enorme lerarentekort aan. Vlaams fractieleider Chris Janssens benadrukte op zijn beurt dat het Vlaams Belang de Vlamingen een duidelijk alternatief geeft. “Het is manifest onjuist om onze kiezers te denigreren als protestkiezers en het Vlaams Belang af te schilderen als een loutere protestpartij”, zei Janssens. “Wij presenteren het enige alternatief voor de knoeiboel van de andere partijen en hebben een duidelijk programma waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe we onze democratie gezond willen maken, de koopkracht van onze mensen willen herstellen, Vlaamse centen in Vlaamse handen willen houden en de massamigratie willen stoppen. Het Vlaams Belang-programma is de enige garantie op een ander en beter beleid.”

Herbekijk hier de toespraken