Persberichten
vrijdag, 26 mei 2023

Vlaams Belang krijgt gelijk van Raad van State: protestmeeting gaat door

Foto: iStock. Vlaams Belang krijgt gelijk van Raad van State: protestmeeting gaat door

De Raad van State heeft zonet beslist dat het Vlaams Belang wel degelijk haar ‘Doe ze Luisteren’-protestmeeting mag organiseren op het Albertinaplein in Brussel volgende week maandag. De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) had die verboden. Vlaams Belang vocht die beslissing aan bij de Raad van State. “Dit was de enige juiste uitkomst”, reageert voorzitter Tom Van Grieken. “De Brusselse burgemeester is door de mand gevallen. Het is overduidelijk dat dit een puur politiek gemotiveerde beslissing was.”

Maandag organiseert het Vlaams Belang om 14 uur een protestmeeting op het Albertinaplein vlakbij het Centraal Station in Brussel. Onder de leuze ‘Doe ze Luisteren’ wandelt voorzitter Van Grieken in tien dagen van Oostende naar Brussel. Hij wil tijdens zijn tocht zoveel mogelijk gewone Vlamingen ontmoeten en naar hen luisteren. De tiendaagse moet uitmonden in een grote protestmeeting in Brussel op pinkstermaandag (29 mei).

“Als de Wetstraat niet wil luisteren naar de Volksstraat, dan brengen wij de Volksstraat naar de Wetstraat!” 

“We willen met onze meeting een duidelijk signaal sturen naar alle politici in de Wetstraat die in een ivoren toren leven”, zegt Van Grieken. “De Vlamingen zijn het beu dat hun stem niet gehoord wordt. Wij willen die politici doen luisteren!“ De initiële beslissing van de Brusselse burgemeester om het evenement te verbieden illustreert volgens de voorzitter het gebrek aan respect dat onder systeempolitici leeft voor de stem van de Vlamingen. 

Het Vlaams Belang zet bussen in van over heel Vlaanderen om mensen naar de manifestatie te brengen. “De inschrijvingen zijn een overdonderend succes”, besluit Van Grieken die iedereen nogmaals oproept naar de meeting te komen. “Als de Wetstraat niet wil luisteren naar de Volksstraat, dan brengen wij de Volksstraat naar de Wetstraat!”