Persberichten
vrijdag, 17 mei 2024

Vlaams Belang lanceert leugensovervlaamsbelang.be

Het Vlaams Belang lanceert de website leugensovervlaamsbelang.be. De site heeft als doel leugens en onwaarheden die door tegenstanders over het Vlaams Belang verspreid worden te weerleggen. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ziet het platform als “een nodige en gezonde toevoeging aan het publieke debat”. “Bij gebrek aan argumenten verspreiden onze politieke tegenstanders leugens over onze partij, wij willen onze kiezers informeren met de correctie informatie.”

“Dat de leugens over het Vlaams Belang steeds intensiever worden, was deze week goed te zien”, bemerkt Van Grieken. “Eerst werd er gelogen dat Hugo Coveliers, die naar de rechter stapt omwille van zijn pensioen, zetelde voor het Vlaams Belang. Niet alleen heeft hij nooit voor het Vlaams Belang gezeteld, hij was zelfs nooit lid van de partij. Wel was hij lid van de Volksunie en de VLD, maar de pers besloot toch om hem af te beelden als Vlaams Belanger. Als de pers zich niet aan de feiten kan houden en de ‘fact-checkers’ stil blijven, zullen we het dus zelf maar doen.”

“Bij gebrek aan argumenten verspreiden onze politieke tegenstanders leugens over onze partij”

Het bleef echter niet bij dit incident deze week. Enkele dagen later werden er nogmaals onwaarheden verteld over het Vlaams Belang. In De Afspraak beweerde Vlaams theatermaker Michael De Cock dat volgens het verkiezingsprogramma van het Vlaams Belang kritische stemmen niet thuishoren in het cultuurlandschap. “Hij beweerde zelfs dat dit stond op pagina 76”, aldus Van Grieken. “Nochtans staat deze boodschap nergens terug te vinden in het programma, noch is dit representatief voor de voorstellen van het Vlaams Belang. Het Vlaams Belang wil juist het pluralisme in de cultuursector herstellen.”

“Om zulke leugens actief te counteren zullen we vanaf nu zelf de feiten op een rijtje zetten op een handige website”, besluit Van Grieken. “De website zal aangevuld worden wanneer er nieuwe onwaarheden over onze partij verschijnen. Zo kunnen de mensen zelf alles nalezen.”