Persberichten
woensdag, 25 okt 2023

Vlaams Belang lanceert petitie om ontslag regering te eisen

Het Vlaams Belang lanceerde zonet een online petitie om het ontslag van de federale regering te eisen. “Deze regering heeft het land compleet in de chaos gestort en laat enkel brokstukken achter”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Vorige week leidde het collectieve falen van de Vivaldi-regering zelfs tot twee terreurslachtoffers. Heel de regering moet dringend verantwoordelijkheidszin tonen en definitief ontslag nemen!”

‘Stop het circus!’, met die slogan roept het Vlaams Belang de regering-De Croo op om ontslag te nemen. Volgens de partij zijn de fouten die naar boven blijven komen over de Tunesische islamitische terrorist Abdeslam Lassoued de druppel. “Er zijn op haast alle domeinen fundamentele fouten gemaakt zonder dewelke de aanslag had kunnen vermeden worden”, zegt Van Grieken. “Het collectief falen van deze regering heeft twee onschuldige mensenlevens gekost. Hij mocht in de eerste plaats al niet in het land zijn, een uitleveringsverzoek werd genegeerd en de politie zou wel op de hoogte geweest zijn van zijn criminele aard.”

“We moeten een oorverdovend signaal richting de systeempolitici uitsturen: wij verdienen een ander en beter beleid!”

“Vivaldi heeft enkel chaos achtergelaten”, vervolgt Van Grieken. “Totale asielchaos met een asielfactuur van meer dan één miljard euro. Een donkerrood begrotingsakkoord zonder enig vooruitzicht op broodnodige hervormingen. Om nog maar te zwijgen over het gebrek aan democratische legitimiteit van een regering zonder Vlaamse meerderheid en met talloze onverkozen ministers en staatssecretarissen.”

Volgens de partij is er maar één mogelijke uitweg: het ontslag van de regering. “Heel de regering moet dringend verantwoordelijkheidszin tonen en definitief ontslag nemen”, besluit Van Grieken. “De mensen zijn deze schaamteloze vertoning zat. We lanceren daarom een petitie om druk te zetten op de regering om op te stappen. We moeten een oorverdovend signaal richting de systeempolitici uitsturen: wij verdienen een ander en beter beleid!”

U kan de petitie hier tekenen.