Persberichten
donderdag, 07 mei 2020

Vlaams Belang lanceert petitie om politie te steunen én roept agenten op om politieke intimidatie te melden

“Sommige Brusselse politici nemen de jongerenbendes in bescherming. Dat is de omgekeerde wereld”, klinkt het bij senator en Brussels Vlaams Belang-voorzitter Bob De Brabandere. De partij lanceerde een petitie (iksteundebrusselsepolitie.be) én roept politieagenten die te maken krijgen met intimidatie uit politieke hoek op dit te melden. Dit nadat politievakbond vandaag aan de alarmbel trok inzake bevelen van bovenaf die tegen de algemene ordehandhaving indruisen. Het Vlaams Belang kreeg deze week gelijkaardige berichten van de politie.

De politievakbond klaagt volgens het Vlaams Belang terecht aan dat Brusselse politici jongerenbendes in bescherming nemen. Keer op keer zien we hetzelfde stramien: veelal allochtone jongeren lokken rellen uit met de politie, waarna de politie moet optreden. Eens het stof gaan liggen is, krijgt de politie dan nog te maken met aanvallen uit een andere hoek: de politiek. Sommige Brusselse politici nemen de jongerenbendes in bescherming. Dat is de omgekeerde wereld. De politie, die instaat voor de veiligheid van alle Brusselaars, moet haar werk kunnen uitvoeren zonder schrik te hebben van represailles van politici die bij hun criminele achterban op een goed blaadje willen blijven staan”, zo vindt Bob De Brabandere, nog.

"Helaas geen nieuw probleem", klinkt het bij De Brabandere over geweld en politieke intimidatie jegens politie Brussel

Fractievoorzitter in het Brussels Parlement Dominiek Lootens-Stael treedt De Brabandere bij en wijst er op dat dit een probleem is dat al langer aansleept. “Wie er de recente geschiedenis van het Brussels Gewest op nakijkt, ziet dat dit geen nieuw probleem is. Ook bijvoorbeeld oud-burgemeester Yvan Majeur (PS) leefde op gespannen voet met de politiediensten. Recentelijk noemde een PS-gemeenteraadslid uit Sint-Gillis de politie zelfs ‘naziflikken’. Uit angst om kiezers te verliezen, kiezen politici van vaak linkse signatuur de kant van tuig in plaats van te doen wat elk zinnig mens zou doen: gewelddadig en crimineel gedrag veroordelen”, klinkt het nog.

De Brusselse Vlaams Belang-afdeling is ervan overtuigd dat de meerderheid van de Brusselaars haar visie deelt en lanceerde dan ook een (tweetalige) petitie om de politie te steunen. “De kloof tussen de Brusselaar van goede wil en bepaalde politieke partijen is breder dan ooit, besluit De Brabandere. “De Brusselaars die in tegenstelling tot hun politieke vertegenwoordigers samen met het Vlaams Belang wél achter hun politie staan, kunnen dat met deze petitie dan ook duidelijk aantonen.”

De partij spreekt daarnaast ook de politieagenten rechtstreeks aan: “We krijgen alsmaar meer meldingen van politieagenten die opdracht krijgen in bepaalde wijken een oogje dicht te knijpen of die zelfs geïntimideerd worden door politici. Wij roepen de Brusselse agenten dan ook van harte op dit te melden bij het Vlaams Belang. We zullen de informatie anoniem verwerken en ermee de politiek verantwoordelijken op het matje roepen. Genoeg is genoeg.”