Nieuws
woensdag, 08 dec 2021

Vlaams Belang lanceert petitie tegen mondmaskerplicht 6-jarigen

Het Vlaams Belang verzet zich tegen de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 6 jaar. De partij liet dat ongenoegen vorige week reeds weten, maar zet deze oppositie nu ook kracht bij middels een petitie op beschermonzekinderen.be. De partij beoogt hiermee minstens 100.000 handtekeningen te verzamelen en plant na het Kerstverlof met dit groot aantal stemmen onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) te confronteren in het Vlaams Parlement. “Zijn partij stemde in het Overlegcomité immers enthousiast mee met de harteloze maatregel”, klink het. “Wij vinden echter dat onze allerkleinsten niet mogen opdraaien voor de fouten van enkele grote blunderaars in de regeringen.”

Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist dat kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker moeten dragen. Hiernaast werd ondanks deze maatregel ook beslist dat de scholen een extra week zullen sluiten, dit niet nu, maar net voor de Kerstvakantie. Het Vlaams Belang vindt echter dat deze maatregelen kinderen duperen en niet doordacht zijn.

Van Grieken: “Elk kind verdient volwaardig onderwijs en een zorgeloze jeugd”

“Minister-president Jan Jambon (N-VA), premier Alexander De Croo (Open Vld) en co willen de leerachterstand van onze kinderen niet alleen vergroten, ze willen ondanks dit voornemen ook nog eens de ontwikkeling van onze kinderen verhinderen”, licht partijvoorzitter Tom Van Grieken toe. “Want de twee maatregelen zijn geïsoleerd al hardvochtig genoeg, samen getuigen ze van volstrekte arbitraire waanzin.”

“Het kan echter anders”, vervolgt Van Grieken. “Zo kunnen we denken aan het verminderen van intensieve contacten tussen kleine kinderen en de zwakkeren - want de kinderen zelf worden niet of amper ziek. Daarnaast pleiten we voor betere ventilatie, CO2-meters in iedere klas en desnoods een preventieve teststrategie voor elke leerling. Dit is toch allemaal te verkiezen boven mondmaskers voor de allerkleinsten en drastische schoolsluitingen. Laten we leren uit de vorige fouten, in plaats van onze kinderen te duperen.”

De partij organiseert daarom een petitie, en hoopt maar liefst 100.000 handtekeningen te verzamelen. Handtekeningen die vervolgens naar Ben Weyts zullen gaan, wiens partij het Vlaams Belang mee verantwoordelijk acht. “Jambon riep op tot een Overlegcomité en vervolgens voerden alle regeringen samen deze kille regels tegen onze kinderen in. Daarom wil ik nu alle burgers oproepen om massaal onze petitie op beschermonzekinderen.be te ondertekenen en te delen. Want elk kind verdient volwaardig onderwijs en een zo zorgeloze jeugd mogelijk!”