Persberichten
woensdag, 07 okt 2020

Vlaams Belang: “Mahdi praat liever met de pers dan met Kamercommissies”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) gaan niet in op uitnodigingen om met Kamercommissies in gesprek te gaan. Het Vlaams Belang is niet tevreden over dit “gebrek aan democratisch respect”.
 
Wanneer een nieuwe minister of staatssecretaris in functie treedt, is het gebruikelijk dat deze in parlementaire commissies even van gedachten komt wisselen. Enerzijds ter kennismaking, anderzijds om reeds enkele actiepunten te kunnen toelichten. Als voorzitter van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken nodigde Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) dan ook de nieuwe CD&V-excellenties Annelies Verlinden (Binnenlandse Zaken) en Sammy Mahdi uit.

Mahdi gaat niet in op uitnodiging commissie Binnenlandse Zaken

Minister Verlinden zegde toe voor de ontmoeting. Helaas geldt dat nog niet voor staatssecretaris Mahdi. “Het was positief geweest, mocht de heer Mahdi even snel communiceren met het federale parlement en niet enkel met de pers of via Twitter”, reageert Depoortere ontstemd. “Blijkbaar moeten sommigen eerst maanden studeren en zich inwerken alvorens te gaan praten met de commissie, maar niet alvorens ze gaan praten met de pers”.
 
Ook in de Kamercommissie Defensie is men in hetzelfde bedje ziek. Daar is het de nieuwe PS-minister Ludivine Dedonder die haar kat stuurt, tot ontevredenheid van Vlaams Belang-Kamerlid Annick Ponthier.