Nieuws
vrijdag, 01 mrt 2024

Vlaams Belang met voorsprong grootste partij in nieuwe peiling

Met 27,8 procent tornt het Vlaams Belang met kop en schouders boven de andere partijen uit in een nieuwe peiling van VRT en De Standaard. “Dit deugddoend resultaat geeft extra motivatie aan al onze sympathisanten om de komende honderd dagen het beste van zichzelf te geven”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Gieken. “Maar het geeft vooral hoop aan de Vlamingen. Hoop op eindelijk een ander en beter beleid.”

Op 8,9 procent volgt de N-VA (18,9 procent), en als derde partij komt Vooruit (13,7 procent) uit de bus, met net niet de helft van het door het Vlaams Belang neergezet resultaat. De overige partijen zweven rond of onder de tien procent. “Zulke peilingen vormen uiteraard telkens weer een opsteker”, aldus Van Grieken. “Maar we blijven er wel nuchter bij. Peilingen zijn tenslotte maar peilingen. Op 9 juni zullen de Vlamingen écht kunnen kiezen voor een ander en beter beleid.”

“Het geeft vooral hoop aan de Vlamingen op eindelijk een ander en beter beleid.”

Dat het Vlaamse electoraat de Vivaldi-partijen duidelijk de rug toekeert, verbaast de Vlaams Belang-voorzitter niet: “Zoals gisteren nog uit een onderzoek bleek, liggen de Vlamingen vooral wakker van de massamigratie, van de dalende koopkracht en van het totale gebrek aan politieke inspraak. Voor al die terechte bezorgdheden hebben de beleidspartijen steeds de ogen en de oren gesloten. En op 9 juni kunnen ze hier eindelijk de rekening voor gepresenteerd krijgen.”

“Maar alvorens het zover is, valt er nog een lange weg af te leggen”, merkt Van Grieken tot slot op. “Er staan ons intense maanden te wachten. Het hoeft geen betoog dat onze tegenstanders alle registers zullen opentrekken om ons de wind uit de zeilen te nemen. We mogen ons nog verwachten aan vele halve waarheden en hele leugens om ons in een slecht daglicht te stellen. Maar ik kan de Vlamingen die snakken naar een ander en beter beleid alvast beloven dat we ons door niets uit ons lood zullen laten slaan. We zullen de komende honderd dagen met veel overtuiging de door ons ingeslagen weg verder bewandelen.”