Persberichten
vrijdag, 03 mei 2019

Vlaams Belang niet te spreken over nieuw programma van Studio Brussel over de Ramadan

Tom van Grieken: "Het propageren van de islam behoort tot nader order niet tot de kerntaken van de VRT"

Nadat de openbare omroep de voorbije jaren al in toenemende mate – uiteraard kritiekloos – focuste op de islamitische ramadan en andere islamitische tradities, gaat de VRT dit jaar in overdrive. Radiozender Studio Brussel wijdt nu zelfs een heus programma ‘Ramadamadingdong’ aan de ramadan. Vanaf volgende week staat elke dinsdagavond van zonsondergang tot middernacht in het teken van de islamitische ramadan. Centraal staat daarbij ‘hoe moslims in België de ramadan beleven’.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is niet te spreken over dit initiatief. ‘Het propageren van de islam behoort tot nader order niet tot de kerntaken van de VRT’, betoogt hij, ‘Ik kan het misschien gemist hebben, maar ik kan me niet herinneren dat de openbare omroep ook een programma wijdde aan de christelijke vastenperiode of eender welke andere christelijke traditie.’

‘Het is overigens ontstellend met welke lichtzinnigheid de VRT er steeds weer in slaagt om rond de ramadan een ware hype te creëren, terwijl in islamitische landen moslims die zich niet aan de islamitische vastenregels houden zonder pardon in de cel worden gegooid of worden mishandeld’, zegt Van Grieken. 

Inderdaad staan er zelfs in gematigde moslimlanden als Marokko voor moslims celstraffen op het eten en drinken tijdens de ramadan. Bovendien is het ook een jaarlijks wederkerend fenomeen dat er tijdens de ramadan honderden, zelfs duizenden, mensen sterven van uitputting. Ook in ons land raken jaarlijks tal van schoolkinderen die participeren aan de ramadan onwel bij ontstentenis van eten of drinken.

Tom van Grieken: ‘Blijkbaar vindt de VRT dat deze barbaarse praktijken ondersteuning en reclame verdienen. Het Vlaams Belang vraagt de openbare omroep het gezond verstand opnieuw te herwinnen en dit nieuw staaltje van ondersteuning van de islamisering alsnog uit de programmatie te schrappen.’  

De Vlaams Belang-voorzitter wijst ook met een beschuldigende vinger naar de regeringspartijen CD&V, open VLD en N-VA die dergelijke toestanden maar laten gebeuren.’ Tom Van Grieken: ‘De VRT kost ons jaarlijks 320 miljoen euro. Indien zij op de ingeslagen weg verder gaan, moeten, we misschien maar eens de privatisering van de openbare omroep op tafel leggen.