Persberichten
donderdag, 09 jul 2020

Vlaams Belang noemt Merkel als EU-voorzitter “een dubbele bedreiging”

Bij de start van het Duitse EU-voorzitterschap kwam Angela Merkel vandaag naar het Europees Parlement met - zoals te verwachten viel - een boodschap van de verdere versterking van de Europese Unie als eenheidsstaat. Het Vlaams Belang waarschuwt echter voor Merkels ambities en plannen.

Europees Parlementslid Gerolf Annemans (Vlaams Belang) noemt het aantreden van Angela Merkel zo “een dubbele bedreiging”, zegt hij. “In tegenstelling tot wat sommigen verwacht hadden, is de Europese Unie na de Brexit immers geen toontje lager gaan zingen, maar integendeel wordt het gaspedaal van de EU-eenheidsstaat extra hard ingedrukt op tal van domeinen”. De partij verwijst daarbij onder meer naar de Green Deal en de gemeenschappelijke schuldopbouw “en dat zonder enige inspraak van de Europese burger en belastingbetaler”.

“Mevrouw Merkel, u zal zelf - denk ik wel - dit Voorzitterschap van de Unie als een gelukkig toeval aangrijpen om uw carrière een mooie wending te geven”, zo sprak Annemans Merkel direct aan in het Europees Parlement. “Maar laat ik u vertellen dat er onder de burgers van de Europese lidstaten vele mensen zijn die kritisch staan ten opzichte van deze federalistische evolutie van de Unie en die dus extra ongerust zijn nu u de Duitse en ook uw eigen macht en kracht gaat toevoegen aan dit federalistische concert. Dit zeker nu u daarbij zelfs meteen de EU in de schulden gaat duwen. Kritische burgers zien uw aantreden dan ook als een dubbele bedreiging.”

Tijdens het debat met bondskanselier Angela Merkel over het Duitse voorzitterschap van @EUCouncil vroeg @gannemans namens @GroupeID_FR om te luisteren naar kritische burgers. #EPplenary pic.twitter.com/5Zavl2TNNb

— EuroParlement (@EP_Belgium) July 8, 2020