Nieuws
vrijdag, 05 apr 2024

Vlaams Belang ook onder jongeren de grootste partij

Het Vlaams Belang steekt er in de Grote Jongerenpeiling van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws met kop en schouders bovenuit. Met maar liefst 25,1 procent van de stemmen is onze partij de grootste van Vlaanderen. “Dit is opnieuw een erg bemoedigend signaal”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Maar de race is allesbehalve gelopen. We gaan de komende maanden keihard werken zodat we na 9 juni de Vlamingen opnieuw op de eerste plaats kunnen zetten.”

Van de 18-23-jarigen zou meer dan een kwart voor het Vlaams Belang stemmen. Op grote afstand volgt de N-VA met 15,1 procent van de jonge stemmen. De derde partij is Groen met 13,2 procent. Vooruit is dan weer de kleinste partij onder de jongeren met net geen 10 (9,8) procent.

“Jongeren beseffen maar al te goed dat de inzet van deze verkiezingen hun toekomst is”

“Jongeren kiezen massaal voor het Vlaams Belang”, zegt Van Grieken. “Zij beseffen maar al te goed dat de inzet van deze verkiezingen hun toekomst is. De jeugd wil niet langer lijdzaam toezien hoe de systeempartijen hun toekomst de afgrond inrijden. Ze weten dat échte verandering alleen mogelijk is met het Vlaams Belang. Samen maken we Vlaanderen op 9 juni weer van ons!”