Nieuws
vrijdag, 29 sep 2023

Het Vlaams Belang is met 25,8 procent opnieuw de grootste partij in de laatste peiling van VTM en HLN.

Het Vlaams Belang is met 25,8 procent opnieuw de grootste partij in de laatste peiling van VTM en HLN. We blijven met de voeten op de grond en werken keihard verder”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Maar het is duidelijk dat de Vlamingen genoeg hebben van zowel de federale als de Vlaamse regering en hun eigen-volk-laatstbeleid. Het Vlaams Belang is het enige geloofwaardige alternatief om een Vlaams en rechts beleid te krijgen.

In een nieuwe peiling van VTM en HLN is het Vlaams Belang met bijna 26 procent opnieuw de grootste partij. De N-VA komt opnieuw op de tweede plaats met 20,2 procent, gevolgd door Vooruit met 15,4 procent. De andere Vivaldi-partijen blijven fors verliezen. De cd&v en Open Vld behalen respectievelijk 12,2 en 8,2 procent. Groen is met 6,4 procent de kleinste partij en moet steeds meer vrezen voor de kiesdrempel. 

“Het is een peiling en geen verkiezing, maar dit is toch een zeer hoopvol resultaat”, zegt Van Grieken. “Bovendien waren we ook al in bijna elke peiling na de verkiezingen van 2019 de grootste partij. Er leeft duidelijk iets onder de Vlamingen die het gehad hebben en klaar zijn voor echte verandering.”

“Goede zaak dat Groen de kiesdrempel steeds dichterbij ziet komen”

Het Vlaams Belang ziet in deze peiling een afstraffing van de regeringspartijen. Het is duidelijk dat de Vlamingen genoeg hebben van zowel de federale als de Vlaamse regering en hun eigen-volk-laatstbeleid”, aldus Van Grieken. “Het is een goede zaak dat Groen de kiesdrempel steeds dichterbij ziet komen. We hebben aan hen niet alleen de sluiting van de kerncentrales en de hoge energieprijzen te danken, maar zij willen ook alsmaar meer asielzoekers opvangen.”

Van Grieken voelt zich gesterkt door de peiling. “Het Vlaams Belang is het enige geloofwaardige alternatief om een Vlaams en rechts beleid te krijgen.”