Persberichten
zondag, 14 apr 2024

Vlaams Belang organiseert verkiezingsmeeting in elke provincie

Het Vlaams Belang organiseerde vandaag in elke Vlaamse provincie een verkiezingsmeeting. Duizenden Vlaams Belang-leden verzamelden om zich warm te lopen voor de campagne. “Het Vlaams Belang is klaar om in Vlaanderen échte verandering te brengen, maar dat kan enkel met een overweldigende verkiezingsoverwinning”, was de boodschap. “Samen zorgen we voor een beleid waar de Vlamingen weer op de eerste plaats staan. Een beleid dat draait rond minder migratie, meer koopkracht en meer Vlaanderen.”

In Roeselare, Wachtebeke, Boom, Leuven en Hasselt verzamelden vandaag duizenden leden van het Vlaams Belang voor een provinciale verkiezingsmeeting. Lijsttrekkers en kopstukken spraken er de aanwezigen toe. De partij positioneert zich als het enige alternatief voor de huidige beleidspartijen. “De systeempartijen hebben ons land op de rand van de afgrond gebracht”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “De boosheid in de samenleving is enorm en terecht. Het is enkel met een ijzersterk Vlaams Belang dat we het tij kunnen keren en de Vlamingen eindelijk het rechtse en Vlaamse beleid kunnen geven waar ze al jaren voor stemmen, maar nooit kregen.”

“Willen we eindelijk een beleid dat de Vlamingen op de eerste plaats zet, dan is er maar één mogelijkheid”

Het Vlaams Belang beklemtoonde de kern van haar programma: “minder migratie, meer koopkracht en meer Vlaanderen”. Dat is volgens Van Grieken de inzet van de verkiezingen. “Willen we eindelijk een beleid dat de Vlamingen op de eerste plaats zet, dan is er maar één mogelijkheid. Enkel met het Vlaams Belang kunnen we dat beleid realiteit maken. Alle systeempartijen hebben altijd het omgekeerde gedaan van wat ze voor de verkiezingen beloofden. Het is tijd dat we de Vlaamse democratie herstellen.”  

Volgens de Vlaams Belang-voorzitter wordt het nog een intense campagne. “De race is niet gelopen”, aldus Van Grieken. “De peilingen van de afgelopen maanden tonen een tendens en zijn een bemoedigend signaal. Maar het enige resultaat dat telt, is de verkiezingsuitslag op 9 juni. Wat wel buiten kijf staat is dat vandaag opnieuw bewijst hoe gemotiveerd onze militanten en leden zijn om van de verkiezingen een overweldigend succes te maken. Wij zijn er klaar voor!”