Nieuws
vrijdag, 15 dec 2023

Vlaams Belang overtuigt in peiling opnieuw een op vier Vlamingen

Het Vlaams Belang haalt in een nieuwe peiling van Het Laatste Nieuws en VTM 25,1 procent. De partij is daarmee wederom met afstand de grootste in Vlaanderen. Wij blijven met onze voetjes op de grond, maar zo’n peiling is natuurlijk altijd een opsteker”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Er tekent zich duidelijk een tendens af en die is zonder meer hoopvol voor de Vlaming, die duidelijk een ander beleid wil.”

Met iets meer dan een kwart van het electoraat laat het Vlaams Belang de N-VA (22 procent) achter zich. Daarna volgen de socialisten pas op een goede helft. “Het is duidelijk dat de Vivaldi-kliek op een afstraffing aan het afstevenen is”, merkt de voorzitter op. “En dat is, gelet op het wanbeleid, heel logisch en heel terecht. Ze hebben het signaal van de Vlaamse kiezer tenslotte hooghartig genegeerd door een beleid te voeren, tegenovergesteld aan wat deze verlangde.”

“De Vlamingen beseffen ten volle dat een verandering in het beleid er in 2024 enkel en alleen kan komen met een ijzersterk Vlaams Belang”

Tom Van Grieken ziet in de hartverwarmende trend in de peilingen vooral ook een blijk van vertrouwen in onze partij. “De Vlamingen beseffen ten volle dat een verandering in het beleid er in 2024 enkel en alleen kan komen met een ijzersterk Vlaams Belang. Dat het mogelijk is, hebben onze Noorderburen recent nog aangetoond met de immense verkiezingsoverwinning van Geert Wilders en de PVV.”

“Een peiling mag onze partij vertrouwen geven, optimistisch stemmen en een moment met trots vervullen, maar de strijd is zeker nog niet gestreden”, waarschuwt de voorzitter tot slot. “Integendeel. Telkens wanneer het Vlaams Belang piekte in de peilingen, werden door tegenstanders werkelijk alle registers opengetrokken om ons de wind uit de zeilen te nemen. Geen enkele laagheid of leugen werd daarbij geschuwd. Dat was in het verleden zo, en vandaag is dat niet anders. Het is nu kwestie van ons niet te laten hinderen of afleiden en, met de voetjes op de grond, hard verder te werken. Tot de echte verkiezing, tot de overwinning.”