Persberichten
woensdag, 16 sep 2020

Vlaams Belang plant massale “protestrit naar Brussel” tegen Vivaldi

Het Vlaams Belang plant op zondag 27 september een grootschalige betoging tegen de aanstaande “anti-Vlaamse en linkse” Vivaldi-regering. Volgens de partij is de coalitie immers “een volledige negatie van de afgelopen verkiezingen”, zo klinkt het bij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Vlaanderen koos rechtser en Vlaamser. Vivaldi daarentegen is links en heeft vooral geen Vlaamse meerderheid, laat staan pro-Vlaamse ambitie”. Bijzonder detail: het Belang plant geen klassieke betoging, maar gaat - ook met de coronacrisis in het achterhoofd - een grootste protestrit naar Brussel organiseren die uitmondt in een automeeting. Manifestanten zullen hierbij “in zwart-gele karavanen” naar een verzamelplaats in Brussel trekken.

Het Vlaams Belang trekt met veel energie de rol van oppositieleider al naar zich toe. Nadat het eerder deze maand het vuur aan de schenen legde van de CD&V, plant de rechtsnationalistische partij eind deze maand een grootse protestmeeting in Brussel. Verschillende autocolonnes - opgesmukt met de bijhorende Vlaamse vlaggen en wimpels - zullen vanuit meerdere vertrekpunten uit alle Vlaamse provincies samenkomen nabij Brussel om vervolgens een automeeting te houden.

Van Grieken: “Vivaldi is het slechtste dat Vlaanderen kan overkomen”

“Deze Vivaldi-coalitie zal allicht het slechtste zijn dat Vlaanderen politiek kon overkomen”, licht Van Grieken verder toe. “De Vlaming stemt massaal Vlaams en rechts. De Vlaming werkt het hardst, betaalt de meeste belastingen en doet dit land draaien. En als gevolg worden de twee grootste partijen van Vlaanderen (en qua stemmen ook van België) uitgesloten om een uitgesproken linkse regering te vormen. On-aan-vaard-baar. De systeempartijen hadden vroeger de gewoonte om na slechte peilingen rustig verder te doen met hun onpopulair beleid, nu doen ze hetzelfde na barslechte verkiezingen. Welaan, op 27 september zullen we het establishment eens tonen hoe onpopulair en onhoudbaar hun keuzes en plannen zijn. Vlaanderen verdient de verandering waar het voor stemde.”

Het Vlaams Belang laat ten slot weten dat de logistieke details, de verzamelplaats, de vertrekplaatsen en dergelijke meer zullen worden gecommuniceerd in de loop van deze week. Het promotiefilmpje dat later vandaag online komt te staan, kan u hier reeds downloaden.