Nieuws
maandag, 16 aug 2021

Vlaams Belang pleit voor veilige zones in buurlanden Afghanistan

“Wat zich momenteel in Afghanistan aan het voltrekken is, staat garant voor een nieuwe golf van vluchtelingen. Een bijzonder grote en oncontroleerbare golf”, zegt Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang-fractie). “Als hiertegen nu niets wordt ondernomen zullen, samen met de vluchtelingen, helaas ook terroristen alle mogelijkheden hebben dit land binnen te komen, met alle gevolgen van dien.” Het Vlaams Belang wil daarom dat onze grenzen beschermd worden tegen grootschalige migratie uit Afghanistan en pleit daarnaast voor veilige zones in de buurlanden van Afghanistan, die een humane opvang in eigen regio moeten garanderen.

Het Vlaams Belang begrijpt dat sommige Afghanen willen vluchten, nu hun land, op korte tijd werd veroverd door de Taliban. “De Taliban staat voor de sharia, voor stenigen en handen afhakken, voor het van gebouwen gooien van homoseksuelen, voor een einde aan onderwijs voor vrouwen”, aldus Van Langenhove. “Daarom ook dat geselecteerde vluchtelingen die door hun weerstand aan de Taliban een doelwit zijn geworden absoluut moeten worden geholpen en in eigen regio moeten worden opgevangen.”

De partij pleit sedert jaar en dag voor de opvang van de vluchtelingen in eigen regio. “Niet alleen is het eenvoudiger om terug te keren naar Afghanistan van zodra de situatie aldaar het toelaat”, vervolgt Van Langenhove. “Ook worden op die manier de beschikbare middelen veel verstandiger en efficiënter besteed, zodat veel meer mensen kunnen worden geholpen.” De partij pleit dan ook, met het oog hierop, voor veilige zones in de buurlanden van Afghanistan.

“Om een nieuw 22 maart te voorkomen moeten de grenzen worden gesloten voor een instroom uit Afghanistan en een opvang in eigen regio worden georganiseerd”

Vandaag triomfeert de Taliban in Afghanistan, maar dit is voor de terreurorganisatie zeker geen eindpunt. Zo verklaarde een woordvoerder van de Taliban aan de Amerikaanse nieuwszender CNN dat op een dag heel de wereld voor de Sharia zal vallen en dat tot dat moment de jihad niet zal ophouden. “De terreurorganisatie stelt zich geenszins tevreden met haar lightversie die in het Westen al lang haar intrede heeft gedaan”, aldus nog Van Langenhove. “Een voorlopige lightversie die gekenmerkt wordt door onverdoofd slachten, het verplicht dragen van de hoofddoek door vele meisjes, gescheiden zwemmen, burkini’s, halal op school, en intimidatie van wat westerse 'hoeren’ heten te zijn.”

Het Vlaams Belang stoort zich uitermate aan de ronduit hypocriete reacties in de Wetstraat over Afghanistan en de Taliban. Gaande van Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen) die de terugtrekking van de Amerikaanse troepen nu betreurt terwijl hij en zijn partij in het verleden onophoudelijk opriepen tot diezelfde terugtrekking, tot Vlaams Parlementslid Gwendolyn Rutten (Open Vld) die zich nu blijkbaar stoort aan het verwijderen van vrouwenportretten uit de straten van Kaboel terwijl ze zulks nooit een probleem heeft gevonden wanneer het gebeurde in Brusselse wijken.

“De veroveringsdrang die eigen is aan de islam zal heus niet ophouden aan de stadspoorten van Kaboel”, besluit Van Langenhove. “Terroristen zullen zonder enige twijfel worden uitgezonden. Wil men in dit land een nieuw 22 maart 2016 voorkomen, dan moeten onze grenzen beschermd worden en vluchtelingen in eigen regio worden opgevangen.”