Nieuws
vrijdag, 12 mrt 2021

Vlaams Belang roept in Vlaams Parlement op tot harde aanpak van geweld tegen homo’s

Woensdag vond in het Vlaams Parlement een debat plaats over de moord op David Polfliet, de homoseksuele man die in Beveren door minderjarige criminelen op een gruwelijke manier om het leven werd gebracht. Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens betuigde namens het Vlaams Belang zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer en riep op tot een hardere aanpak van geweld en haat tegen homo’s. Wat aanvankelijk echter een sereen debat was, kreeg al gauw een andere wending toen minister Somers (Open Vld) het nodig vond om de moord aan te grijpen om het Vlaams Belang te viseren.

De Vlaams Belang-fractievoorzitter legde een niet mis te verstaan statement af: “Homohaat kan niet! Geweld tegen mensen vanwege hun geaardheid is uit den boze! Iemand vermoorden of haten alleen maar omdat die op iemand van hetzelfde geslacht valt, vind ik afgrijselijk.” Hij vervolgde: Indien de seksuele geaardheid van David Polfliet voor de daders een reden was om hem te viseren, dan kan ik daar alleen maar mijn sterkste afkeuring over uitspreken.

Janssens riep ook op tot maatregelen ten gronde tegen de homohaat, in de eerste plaats door een hardere aanpak van criminelen die zich schuldig maken aan geweld tegen homo’s. “Doe iets tegen dit geweld, stop de zachte aanpak van criminelen, stop met werk- en andere fopstrafjes, pak de criminaliteit nu eindelijk eens hard aan, want ook in dit geval waren de daders alweer gekend bij de politie. Ze werden nooit gepast gestraft en blijven hun criminele daden dus herhalen.

“Somers beweert op te komen tegen homohaat, maar het is zijn partij die de homohaat importeert uit het buitenland

Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) kon het echter - opnieuw - niet laten om het Vlaams Belang te viseren. Hij haalde in het Vlaams Parlement zowaar een pancarte boven met een tien jaar oude tweet van Tom Van Grieken - die toen zelfs nog student was - waarin die in een tweet over Elio Di Rupo de hashtag #gay had gebruikt. Alsof deze tweet ook maar iets te maken heeft met haat tegen homo’s, laat staan mensen zou aanzetten tot geweld. 

Janssens kaatste de bal gevat terug: Minister Somers zou beter de hand in eigen boezem steken. Het kan toch niet zijn dat hij via zijn gelijkekansenbeleid beweert op te komen voor holebi’s, maar via zijn migratiebeleid diezelfde holebi’s in de steek laat?” De Open Vld - die al jarenlang in de federale regering zit - is inderdaad mee verantwoordelijk voor de massamigratie uit islamitische landen, waar homoseksualiteit niet alleen een taboe en verboden is, maar waar er zelfs doodstraffen op staan. “Het is dus absurd van de minister om de schuld voor de toenemende homohaat in onze grootsteden in de schoenen te schuiven van mijn partij.”

Hij deed de minister tot slot nog een concrete suggestie aan de hand: “Misschien is het goed dat u als befaamd voorstander van praktijktesten, ook via praktijktesten eens gaat bekijken in welke wijken en steden homo’s die hand in hand lopen zich het meest onveilig voelen.”