Nieuws
dinsdag, 18 dec 2018

Vlaams Belang roept volgende verkiezingen uit tot referendum over immigratiekwestie

Het Vlaams Belang heeft kennis genomen van het ontslag van de regering-Michel, waarmee een einde is gekomen aan een aanslepende politieke komedie – die in de grond een tragedie is. Tom Van Grieken:"Dat het ontslag als resultaat heeft dat België de stemming over het migratiepact niet kan bijwonen op de Algemene Vergadering van de VN is een overwinning voor de man in de straat, die zijn buik vol heeft van de massa-immigratie"

Geen enkele regeringspartij gaat in deze vrijuit. Dat geldt in de eerste plaats voorde VLD en CD&V die – met steun van de linkerzijde en het voltallige Waalse politieke establishment – een pact wilden doordrukken waarvan een grote meerderheid van de Vlamingen niet wil weten. In plaats van bezig te zijn met‘de problemen van de mensen’, gaven zij er in hun ideologische verdwazing de voorkeur aan zich fanatiek te scharen achter een pact dat onze samenleving dreigt te ontwrichten en ons sociale zekerheidsmodel hypothekeert. De N-VA draagt al evenzeer een verpletterende verantwoordelijkheid, aangezien ze in de‘kwestie Marrakesh’  bijna twee jaar lang schuldig verzuim heeft gepleegd.

Hoe men het ook draait of keert: alleen de druk van het Vlaams Belang heeft ervoor gezorgd dat het noodlottige VN-pact niet geruisloos onder de democratische radar is gepasseerd en onder de aandacht van de publieke opinie werd gebracht.

Nu de cynische regeringssoap tot een einde is gekomen, moet het volk zich - liever vroeg dan laat - kunnen uitspreken. De democratie moet nu voluit zijn rol spelen. Wij roepen de volgende verkiezingen  - wanneer ze ook mogen plaatsvinden – dan ook uit tot een referendum over de immigratiekwestie. Ten laatste op 26 mei kan de Vlaamse kiezer afrekenen met diegenen die hen al jarenlang de factuur van de massa-immigratie presenteren.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang