Persberichten
maandag, 21 sep 2020

Vlaams Belang slaat op tafel: “Genoeg politiek circus: Verkiezingen!”

Het Vlaams Belang heeft de ontwikkelingen op regeringsformatievlak met weinig verbazing gevolgd. “Veel duidelijker dan nkan het niet worden. De Vlaamse minderheid is een machteloze speelbal in de door Franstaligen gedomineerde Vivaldi-coalitie. En Vlaanderen betaalt de prijs.” De Vlaams-nationalistische partij roept nu de onderhandelende partijen op om woord te houden. Meermaals werd onder meer door sp.a en Groen verkondigd dat als deze zoveelste poging mislukte, het tijd was voor verkiezingen. “Woord houden!”

Zondagavond werden de onderhandelingen tussen de Vivaldi-partijen ‘gepauzeerd’. Later vandaag vielen ze helemaal stil. Intussen zijn we 484 dagen sinds de verkiezingen en 640 dagen zonder volwaardige regering. Volgens het Vlaams Belang “is het meer dan welletjes. We moeten nu naar verkiezingen.”

Van Grieken (Vlaams Belang) over de beloftes rond nieuwe verkiezingen: “Groen en sp.a kunnen nog hun laatste beetje integriteit bewaren door woord te houden”

“Deze slechte soap wordt meer en meer slechte sciencefiction”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken“Na maanden geknoei leek de enige oplossing voor deze Belgische zooi een volledige negatie te zijn van de verkiezingen in Vlaanderen: een linkse Vivaldi-coalitie zonder Vlaamse meerderheid. Ook dat lukt blijkbaar niet meer. Daarom maar één conclusie: Genoeg circus, nu is het tijd voor verkiezingen.” 

Van Grieken wijst er daarbij op dat tal van leidinggevende figuren dit ook beloofd hebben, zoals Groen-voorzitter Meyrem Almaci en sp.a-voorzitter Conner Rousseau. “Hun geloofwaardigheid is al lang vervlogen, maar misschien kunnen ze hun laatste beetje integriteit nog bewaren.” Het Vlaams Belang duidt verder dat het de normaalste zaak ter wereld is, dat wanneer politici er niet uit geraken, ze zichzelf opnieuw presenteren aan de kiezer.

De partij laat ten slotte weten dat het onverminderd verder doet met de voorbereidingen voor 27 september, wanneer het Belang een grootse protestrit organiseert naar Brussel“Want ook zonder MR is er geen Vlaamse meerderheid”, klinkt het. De autobetoging moet verder de druk opvoeren zodat “de Vlamingen krijgen waarvoor ze stemden: een rechtser en Vlaamser beleid en dat kan enkel nog met verkiezingen”.