Persberichten
dinsdag, 14 mei 2024

Vlaams Belang sluit contract met de kiezer en maakt concrete verbintenissen

Vandaag lanceert het Vlaams Belang een “contract met de kiezer” waarbij de partij vijf concrete verbintenissen aangaat met de Vlamingen. “De beloftes die politici maken tijdens de verkiezingen, zijn vaak nog minder waard dan het papier waarop ze gedrukt worden”, stelt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Daarom ga ik graag met u, de gewone Vlaming, een concreet contract aan.”

Met de verkiezingen in het vooruitzicht, lanceren alle partijen allerhande voorstellen. Na de verkiezingen blijven veel van de gemaakte beloftes ook maar dat: beloftes. Volgens het Vlaams Belang laten de systeempartijen de kiezer telkens in de steek eens ze aan de macht zijn. “Verantwoording aan de kiezer afleggen, is voor andere partijen iets dat slechts elke vijf jaar gebeurt. En elke vijf jaar opnieuw is het voor hen een kwestie van zo geloofwaardig mogelijk te liegen”, aldus Van Grieken. “Wij maken daar voor eens en altijd komaf mee en voegen de daad bij het woord.”

“Wij engageren ons om de kiezer een ander en beter beleid te geven”

Concreet schuift de partij van Tom Van Grieken vijf verbintenissen naar voor: migratie stoppen, Vlaamse onafhankelijkheid nastreven, veiligheid garanderen, besparen op het politiek systeem en werken meer laten lonen. “Het Vlaams Belang staat als enige partij tussen de mensen en weet wat er leeft bij de bevolking”, vervolgt de partijvoorzitter. “Daarom engageren we ons om de kiezer een ander en beter beleid te geven.”

Kiezers kunnen het contract ondertekenen en indienen via contractmetdekiezer.be waarna ze het ondertekend door Tom Van Grieken thuis ontvangen. “Het Vlaams Belang staat klaar om de Vlamingen eindelijk het beleid te geven waar ze voor kiezen”, besluit Van Grieken. “Vlaanderen moet weer van ons worden.”