Persberichten
zaterdag, 06 jul 2024

Vlaams Belang sluit zich aan bij Patriots for Europe

Foto: iStock. Vlaams Belang sluit zich aan bij Patriots for Europe

Het Vlaams Belang zal zich aansluiten bij de nieuwe Patriots for Europe-groep in het Europees Parlement. Eerder kondigden onder meer het Hongaarse Fidesz, de Oostenrijkse FPÖ en de Nederlandse PVV al aan zich aan te sluiten. “Als rechtse, patriottische en nationalistische partijen staan we samen sterk in Europa", zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “We hebben meer gemeenschappelijk dan wat ons verdeelt.”

De aanzet voor de nieuwe fractie Patriots for Europe werd vorige week gegeven door de Hongaarse premier Viktor Orbán, de voormalige Tsjechische premier Andrej Babiš en de Oostenrijkse partij FPÖ. Nu sluit ook het Vlaams Belang zich aan. “Het is met trots dat we deel uit zullen maken van deze politieke familie”, zegt Van Grieken. “De liefde voor onze mensen en de diversiteit van Europese naties bindt ons. Samen kunnen we ervoor zorgen dat ook in Europa onze mensen weer op de eerste plaats komen te staan.”

“We hebben meer gemeenschappelijk dan wat ons verdeelt"

“Vorige maand heeft de Europese kiezer duidelijk gesproken. De klimaatwaanzin van de Green Deal en de georganiseerde asielchaos met het EU-migratiepact werden duidelijk afgewezen”, aldus Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). “De eurofanatieke elite weigert gehoor te geven aan het glashelder signaal en gaat onverwijld verder op hetzelfde elan. Het Vlaams Belang slaat de handen in elkaar met andere nationalistische partijen op Europees niveau om een groot alternatief te bieden en de EU terug te brengen naar de kern en oorspronkelijke bedoeling: een economische samenwerking tussen soevereine lidstaten.”

“We hebben de kans om de derde grootste fractie in het Europees Parlement te vormen, groter dan de electoraal afgestrafte groene en liberale fracties”, besluit Vandendriessche. “Zo kunnen we wegen op het beleid. We willen naar een Europa waar de natiestaat weer gerespecteerd wordt in plaats van verzwolgen in een globalistisch en identiteitsloos project.”