Nieuws
maandag, 15 aug 2022

Vlaams Belang stelt operatie ‘Hades’ voor tegen drugsmaffia

Het Vlaams Belang wil de drugsmaffia de oorlog verklaren en doet dit met operatie ‘Hades’. “De Antwerpse drugsplaag is een drugsoorlog geworden die in de straten wordt uitgevochten met kogels en granaten”, zegt Vlaams Parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang). “Hoog tijd dat er andere en veel efficiëntere middelen worden ingezet dan de huidige om hier voor eens en altijd een eind aan te maken.” De partij eist dat de gemeenteraad vervroegd bijeenkomt om een hoofd te bieden aan de crisis.

“De wijken zijn in handen van de drugsmaffia”, verklaarde Dewinter op het Radio 1-programma ‘De Ochtend’. “We moeten de vijandelijke overname van hele Antwerpse wijken stoppen. De legale bovenwereld maakt op dit ogenblik plaats voor de criminele onderwereld. De burgemeester en de politiecommissaris worden vervangen door de drugbaron en de maffiabaas. De partijpolitieke strijd tussen N-VA en de Vivaldi-regering verlamt een gespierd en efficiënt beleid en daar zijn de Antwerpenaren de dupe van.”

“Wij willen dat het leger wordt ingezet en dat er een nationale crisiscel wordt opgericht die het veiligheidsbeleid coördineert”

Het Vlaams Belang is de Calimero-houding van burgemeester Bart De Wever (N-VA) meer dan moe. “Zijn operatie ‘Nachtwacht’ heeft de Antwerpenaar geen nachtrust bezorgd. De belangrijkste politicus van dit land kan zich niet blijven verbergen en de zwarte Piet aan anderen doorspelen”, vervolgt Dewinter. “Het is wraakroepend dat partijpolitieke spelletjes primeren op de veiligheid van de Antwerpenaren. Het garanderen van de veiligheid van de burger is de eerste en voornaamste taak van de overheid en we zullen dan ook de gemeenteraad vervroegd bijeenroepen en burgemeester De Wever ter verantwoording roepen.”

Het Vlaams Belang verklaart de drugsmaffia de oorlog. “We moeten de drugscriminelen in Antwerpen laten zien wie echt baas is op straat en de betrokken wijken heroveren op de drugsmaffia. Om dit te realiseren is een schokeffect is nodig, en daarom stellen we operatie ‘Hades’ voor”, aldus nog Dewinter. “Concreet betekent deze operatie een tijdelijke inzet van het leger voor patrouilles in druggevoelige wijken, een samenscholingsverbod in druggevoelige straten, een detentiecentrum voor illegalen, zerotolerantie tegenover drughandel; en naar Nederlands model een uitbreiding van de bevoegdheden van de burgemeester wat betreft inbeslagname van goederen en sluiten van handelspanden.”

“De angst moet van kamp veranderen”, besluit Dewinter. “De bendes, de dekmantels en de verdachten zijn zo goed als allemaal gekend. We moeten ze dus compleet verlammen, uitroken en opsluiten wanneer we kunnen, dit niet alleen met veroordelingen in het achterhoofd. De gekende drugscriminelen mogen geen moment rust krijgen. Antwerpen moet terug van ons worden.”