Nieuws
dinsdag, 04 feb 2020

Vlaams Belang stelt vernieuwd partijbestuur voor

De partijraad van het Vlaams Belang verkoos afgelopen weekend een nieuw partijbestuur.  De samenstelling blijft grotendeels dezelfde, en kent drie nieuwkomers: Michel Cardon - hoofd van sociale media en politiek secretaris, Europarlementslid Tom Vandendriessche, tevens studiediensthoofd en senator Bob De Brabandere, die in het verleden al deel uitmaakte van het partijbestuur onder oud-voorzitter Gerolf Annemans. “Met het voorgaande partijbestuur wonnen we de verkiezingen vorig jaar. Met dit partijbestuur moeten we die in 2024 nog overtuigender winnen”, klinkt het strijdvaardig bij voorzitter Tom Van Grieken.

De nieuwe en volledige samenstelling van het partijbestuur van het Vlaams Belang is als volgt:

De nieuwkomers in het bestuur zijn de Antwerpse Cardon, de Brugse Vandendriessche en de Brusselse De Brabandere, al maakte die laatste in het verleden dus al deel uit van het partijbestuur.

“Ik was bijzonder tevreden over het voorgaande partijbestuur. De verkiezingen van 2019 toonden aan dat we samen de juiste keuzes hebben gemaakt”, aldus Van Grieken. “Ik wil expliciet de afscheidnemende partijbestuursleden bedanken voor hun inzet én tegelijkertijd de nieuwe leden verwelkomen. Met het voorgaande partijbestuur wonnen we de verkiezingen afgelopen jaar. Met dit partijbestuur moeten we die in 2024 nog overtuigender winnen. We gaan er alles aan doen om van het Vlaams Belang nog meer dan voordien dé volkspartij van Vlaanderen te maken.”