Nieuws
woensdag, 20 okt 2021

Vlaams Belang steunt Polen in strijd tegen EU-tirannie

Het Vlaams Belang volgt de Poolse premier Mateusz Morawiecki volledig in diens stelling dat de Europese Unie verwordt tot een centraal gestuurde instelling die haar provincies kan zeggen wat ze moeten doen. “Volgens eerste minister en EU-fanaticus Alexander De Croo (Open Vld) is de houding van Polen een directe bedreiging voor onze welvaart en veiligheid”, zegt Europees Parlementslid Tom Vandendriessche. “Maar het is net de gecorrumpeerde EU die een acute bedreiging vormt.”

“De EU vergeet dat ze geen staat is, maar een gemeenschap van staten”, aldus Vandendriessche. “EU-instellingen zoals commissie en Hof van Justitie gedragen zich steeds meer als politieke organen, terwijl het ambtenaren en rechters zijn. Ze gaan hun boekje ver te buiten en eigenen zich extra bevoegdheden en macht toe om te bepalen hoe die natiestaten intern georganiseerd moeten worden.”

“De huidige EU-instellingen zijn gecorrumpeerd en zogen voor conflict zoals met Polen omdat ze hun bevoegdheden te buiten gaan”

In landen zoals Frankrijk en Duitsland, en nu dus ook Polen, heeft het Grondwettelijk Hof ondertussen bepaald dat de eigen grondwet het ijkpunt is. “Ze deden dat omdat de EU-instellingen steeds meer hun verdragsrechtelijke bevoegdheden overschrijden. Hier zien we de rechtstaat functioneren en de democratie zich verdedigen tegen machtsusurpatie door de tirannen van de EU-commissie en het Europees Hof van Justitie.”

“De EU is een bron van conflict aan het worden omdat ze diversiteit negeren, een superstaat willen creëren en soevereine staten en hun burgers onderwerpen aan hun megalomane projecten”, aldus nog Vandendriessche. “Zo zitten onder meer een EU-sociale zekerheid en een EU-leger in de pijplijn. In Polen en Hongarije hebben ze echter nare herinneringen aan soldaten en tanks die door ‘unies’ worden ingezet.”

“En nu wil de EU zelfs de fondsen van het corona-herstelfonds intrekken van Polen en Hongarije”, merkt Vandendriessche tot slot op. “Voor de EU is een herstelfonds alleen een machtsmiddel om staten te chanteren. Crisissen zijn dus een manier voor de eurofanatici om meer macht te verwerven, niet om problemen van burgers op te lossen.”