Nieuws
dinsdag, 22 feb 2022

Vlaams Belang steunt vraag voor referendum kernuitstap

Het Vlaams Belang steunt de vraag van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor een referendum over de kernuitstap. “Elk middel om paars-groen te weerhouden van die nefaste kernuitstap is welkom. En als democraten zijn wij natuurlijk voor referenda”, zegt Kamerlid Reccino Van Lommel. Tot slot is het evident dat dat een grote meerderheid van de Vlamingen voor het behoud van kernenergie zijn. De mensen zijn immers begaan met hun energiefactuur en willen uiteraard de bevoorradingszekerheid gegarandeerd zien.”

Bouchez hield zijn pleidooi voor een referendum maandag op de Franstalige radiozender Bel RTL. “Op onze steun kan hij alvast rekenen”, aldus Van Lommel. “Maar dan wel onder de voorwaarde dat een referendum niet voor een bijkomend uitstel zal zorgen. Het dossier sleept al veel te lang aan. Een definitieve beslissing over de kernuitstap is voorzien op 18 maart en bijkomend uitstel is wat de kernuitstap betreft volledig uit den boze.”

“Een referendum zal de kernuitstap naar de prullenbak verwijzen, waar het thuishoort”

“Ik neem absoluut geen wensen voor werkelijkheid wanneer ik zeg de uitslag van dat referendum nu reeds te kennen. Uit peilingen is immers voldoende gebleken dat een meerderheid van de Vlamingen achter een levensduurverlenging van de kerncentrales staat”, aldus nog Van Lommel.

“Groene dogmatici, de radicale minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) op kop, gijzelen met hun mini-partijtjes momenteel een heel land. Ze hebben lak aan de wetenschappelijke studies die stuk voor stuk kernenergie neerzetten als de meest propere en veilige vorm van energiewinning”, besluit Van Lommel. “Een referendum zou het gezond verstand kunnen doen zegevieren en hen eindelijk een halt kunnen toeroepen.”