Persberichten
donderdag, 25 mei 2023

Vlaams Belang trekt naar Raad van State nadat Brussel protestmeeting verbiedt

Maandag om 14 uur vindt in Brussel de grote protestmeeting van het Vlaams Belang plaats onder de leuze ‘Doe ze Luisteren’. De stad Brussel wil de meeting echter niet toestaan op het Albertinaplein vlakbij het Centraal Station. “Vlamingen worden als tweederangsburgers behandeld in hun eigen hoofdstad”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Wij laten het hier niet bij en trekken naar de Raad van State. We zullen onze boodschap doen weerklinken, of de politici in Brussel dat nu leuk vinden of niet!”

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) wil de ‘Doe ze Luisteren’-protestmeeting van het Vlaams Belang niet toestaan op het Albertinaplein. “Dit is een aanfluiting van de vrijheid van meningsuiting”, reageert Van Grieken. “Niemand gelooft dat deze beslissing door iets anders is ingegeven dan door politieke redenen.”

“Onze protestmeeting zal doorgaan, of de politici in Brussel dat nu leuk vinden of niet”

Het Vlaams Belang kondigt aan de beslissing juridisch aan te vechten en trekt naar de Raad van State om de beslissing ongedaan te maken. Van Grieken hamert er ook op dat de meeting doorgaat. “Wij laten Vlamingen niet monddood maken en laten het hier niet bij”, besluit de voorzitter. “Onze protestmeeting zal doorgaan, of de politici in Brussel dat nu leuk vinden of niet!”