Persberichten
maandag, 04 dec 2023

Vlaams Belang verbolgen over weigering VBO om partij te laten deelnemen aan verkiezingsdebat

Foto: iStock. Vlaams Belang verbolgen over weigering VBO om partij te laten deelnemen aan verkiezingsdebat

Het Vlaams Belang reageert verbolgen op de weigering van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) om de partij uit te nodigen op zijn verkiezingsdebat. “De stem van een groot deel van de Vlamingen en ook Vlaamse ondernemingen wordt gewoon terzijde geschoven door het VBO omdat ondemocratische Franstalige partijen dat vragen”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Dat het VBO die beslissing ook nog eens met vuur verdedigt, is ronduit schandalig.”

Van Grieken merkt op dat het VBO zich op zijn eigen website aanprijst als een ‘representatieve’ gesprekspartner die zijn leden-federaties en de ondernemingen vertegenwoordigt ten aanzien van de overheid, de vakbonden, de media, de academische wereld en de niet-gouvernementele organisaties. “Van die representativiteit valt bij het VBO evenwel niets te merken wanneer de partij die volgens iedere peiling zonder discussie de grootste van het land is, en ontegensprekelijk ook de voorkeur geniet van zeer vele ondernemers, als lucht behandeld wordt.”

“VBO ontpopt zich als waterdrager van Vivaldi”

“We kunnen er enkel akte van nemen dat het VBO op een weinig volwassen manier zelfs maar een gesprek weigert met ons en dus geen gesprekspartner wil zijn van de virtueel grootste partij van dit land”, gaat Van Grieken verder. “Het Vlaams Belang is tenslotte veel groter dan de Waalse partijen door wie het VBO zich als grootste werkgeversorganisatie laat chanteren. Uitgerekend partijen die dit land onder het toeziend oog van het VBO economisch naar de verdoemenis aan het leiden zijn.”

“Zonder debat, zonder discussie, zonder woord en wederwoord kan geen democratie bestaan. En met de beslissing het Vlaams Belang botweg uit te sluiten van het verkiezingsdebat, negeert het VBO de Vlaamse democratie”, besluit Van Grieken. “En met die antidemocratische houding degradeert de werkgeversorganisatie zich tot waterdrager van Vivaldi.”