Persberichten
donderdag, 22 okt 2020

Vlaams Belang verdeelt miljoen pamfletten tegen paars-groen

Het Vlaams Belang blijft het verzet tegen de “anti-Vlaamse en anti-democratische” paars-groene coalitie van premier Alexander De Croo (Open Vld) verbeten opdrijven. Luttele weken nadat de nationalistische partij maar liefst 15.000 manifestanten verzamelde op de Heizel in protest tegen de Belgische regering, kondigt het Belang aan dat het een miljoen “inhoudelijk krachtige oppositie-pamfletten” zal bussen dit najaar. “De wittebroodsweken van De Croo en co zijn misschien nog bezig, maar wij staan er al met onze oppositie. Deze regering gaat nog wat meemaken!”

De regering van De Croo is nog maar enkele weken in het zadel, maar als het van Vlaams Belang afhangt, zal het ook niet veel langer dan dat worden. De partij zal de komende dagen en weken in honderdduizenden brievenbussen een pamflet binnen steken met behulp van zijn circa 200 afdelingen. Het huis-aan-huisblad telt acht bladzijdes en fileert enerzijds punt per punt het regeerakkoord van De Croo I en stelt anderzijds de positieve alternatieven van het Vlaams Belang voor.

Vlaams Belang haalt luttele weken na Heizel-meeting alweer krachttoer boven tegen paars-groen met massale bedeling van pamfletten: “De Croo mag eindmeet van ’24 niet halen”

“Als De Croo en co denken dat de buit binnen is enkel en alleen omdat ze na 500 dagen eindelijk een regering hebben gevormd, dan hebben ze zich lelijk vergist”, vertelt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “We gaan er alles aan doen zodat deze ondemocratische monstercoalitie de eindmeet niet haalt van ’24. Het regeerakkoord van De Croo I bewijst de noodzaak hiervan: Meer belastingen, meer migratie, minder Vlaanderen. Dat is dus exact het omgekeerde waar de Vlaming voor stemde.”

“Van de beloofde nieuwe politieke cultuur komt ook niets in huis, integendeel”, voegt Kamerfractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang) eraan toe. “We hebben nog meer ministers. We hebben nog meer cabinetards. We hebben zelfs - alweer - ‘cabinetards’ voor de voormalige ministers: twee per persoon. De Senaat - die Open Vld voor de verkiezingen ‘zeker’ wilde afschaffen - blijft intact. Met de liberale Stephanie D’hose dan nog als voorzitter. Men liet er het reglement voor veranderen omdat Open Vld te klein is. Deze postjescoalitie heeft geen enkele schaamte, D’hose is zelfs zo trots als een gieter. Hoe sneller deze coalitie weg is, hoe beter.”

Van Grieken duidt er tot slot op dat het belangrijk is dat politiek “niet enkel online of in de Wetstraat wordt gevoerd, maar in de eerste plaats tussen de mensen. En in dit geval deur tot deur met pamfletten. Dat doen we met onze vele duizenden trouwe vrijwilligers. We gaan in de toekomst dan ook verder blijven werken aan onze verankering in zoveel mogelijk Vlaamse gemeenten.”