Persberichten
woensdag, 04 okt 2023

Vlaams Belang viert Werelddierendag en lanceert sticker

Foto: Vlaams Belang. Vlaams Belang viert Werelddierendag en lanceert sticker

Ter ere van Werelddierendag lanceert het Vlaams Belang een website genaamd vlaamsedierenvriend.be waar een gratis sticker besteld kan worden. Het Vlaams Belang heeft niet alleen een hart voor onze mensen, maar ook voor onze dieren”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Via de website kunnen er gratis beestige stickers besteld worden. Hiermee kan je tonen dat je een trotse Vlaming én een echte dierenvriend bent.”

Het is vandaag 4 oktober, Werelddierendag. Een dag die bij het Vlaams Belang niet onopgemerkt voorbijgaat. De partij lanceert voor de gelegenheid een nieuwe website waar men een gratis sticker kan bestellen. “Mensen kunnen zo aangeven dat ze een echte dierenvriend zijn”, aldus Van Grieken. “Want trotse Vlamingen hebben ook een hart voor dieren!” 

“Trotse Vlamingen hebben ook een hart voor dieren” 

“Het Vlaams Belang ijvert al jarenlang voor meer dierenrechten”, zegt ook Vlaams Parlementslid Els Sterckx (Vlaams Belang). “Zo stond onze partij op de barricaden voor het verbod op onverdoofd slachten en onder onze druk kwam er eindelijk een Vlaamse Codex Dierenwelzijn.”

Eerder bracht het Vlaams Belang ook een brochure ‘Dierenwelzijn’ uit waarin de initiatieven en voorstellen die de partij rond het thema deed worden toegelicht. “Er zijn al heel wat stappen vooruit gezet”, zegt Sterckx. “Maar in de praktijk is een slechte behandeling van dieren nog steeds schering en inslag. Het Vlaams Belang heeft in de parlementen het voortouw genomen in de strijd voor een kordatere aanpak van dierenleed. Er is nog heel wat werk aan de winkel.”

U kan uw gratis sticker hier bestellen.