Nieuws
woensdag, 30 sep 2020

Vlaams Belang voert actie aan CD&V-congres tegen paarsgroene coalitie

Het Vlaams Belang heeft deze avond actie gevoerd aan de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. De CD&V hield daar haar ledencongres om de basis het paarsgroene regeerakkoord voor te leggen. Het Vlaams Belang wil de CD&V-leden echter herinneren aan de recente christendemocratische uitspraken tegen de aanstaande coalitie en alle beloftes rond een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. “De CD&V-top heeft nu definitief haar kar gekeerd, maar de basis kan nog het verschil maken”, klinkt het.

De laatste loodjes in de formatie worden nu gelicht. Het enige wat de Vivaldi-partijen nog in de weg staat, is de goedkeuring van de leden. Open Vld koos ervoor om hun congres digitaal te organiseren, maar CD&V wilde toch per se een fysieke bijeenkomst houden. Op Radio 1 werd deze ochtend beweerd dat men dat zo doet opdat leden veel minder anoniem zouden kunnen tegenstemmen. Het Vlaams Belang daagde echter op met een vijfentwintigtal manifestanten om de CD&V-basis alsnog tegen hun top te laten stemmen.

Van Grieken: “Met Vivaldi komen er geen vier seizoenen, maar één lange winter”

“Deze Vivaldi-coalitie is vernoemd naar het klassieke muziekwerk ‘De Vier Seizoenen’”, zo duidt partijvoorzitter Tom Van Grieken de actie. “Maar onder deze regering gaat er voor de Vlamingen maar één seizoen zijn. De winter, en een bijzonder strenge en lange. Winter voor onze identiteit, voor onze portemonnee en voor onze democratie. De CD&V-top weet dit, maar kiest toch voor dit paarsgroene avontuur omwille van hun eigen postjes. De basis heeft echter meer integriteit, hopen we. CD&V-leden, alstublieft, help mee jullie eigen programma uit te voeren!”

De Vlaams Belang-actievoerders hadden verschillende spandoeken bij om de CD&V-aanwezigen te overtuigen, alsook pancartes met allerlei anti-Vivaldi-citaten van CD&V-kopstukken Joachim Coens, Servais Verherstraeten, Koen Geens en Hendrik Bogaert in tekstballonnen. De tekstballon-citaten van de kopstukken werden ook vergezeld met letterlijke figuren van de kopstukken waardoor het duidelijk werd welk CD&V-kopstuk wat zei.

Het @vlbelang haalt nog alles uit de kast om, met gerichte Facebook advertenties, de achterban van CD&V en VLD te overtuigen om tegen deze Paars-Groene regering te stemmen. #nietmijnregering pic.twitter.com/7KcruQcp3g

— Tom Van Grieken (@tomvangrieken) September 30, 2020