Nieuws
zaterdag, 09 dec 2023

Vlaams Belang voert actie tegen asielcentrum in Gents Seniotel

Foto: Vlaams Belang. Vlaams Belang voert actie tegen asielcentrum in Gents Seniotel

Het Vlaams Belang liet deze middag in het Koning Albertpark in Gent een klaar en duidelijk protest horen tegen de komst van een asielcentrum in het oude Seniotel. Fedasil wil er 135 asielzoekers opvangen. “Weer een asielcentrum waar geen enkel draagvlak voor bestaat”, zegt Kamerlid en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere (Vlaams Belang). “Met het huidige lakse opengrenzenbeleid zullen er steeds asielopvangplaatsen te kort zijn. Het is de instroom, zeg maar invasie, van asielzoekers die moet worden aangepakt.”

Het asielcentrum maakt deel uit van een groter federaal plan om overal in Vlaanderen nieuwe opvangplaatsen te creëren. “Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) heeft werkelijk overal al plaatsen gezocht, tot in jeugddomeinen en ziekenhuizen toe. Vandaag is het een voormalig hotel”, aldus Depoortere. “En als we haar zouden laten doen, is het een kwestie van tijd voor panden van particulieren zullen worden opgevorderd. Maar ze mag nog zo wanhopig zoeken, zonder het aanpakken van de asielinstroom is het een straatje zonder einde. De Moor liet in dat kader zelf al verstaan hoe hopeloos de toestand is, toen ze stelde dat het recordaantal van 38.000 opvangplaatsen zelfs niet zal volstaan.”

“Ook voor de van nature gastvrije Gentenaars is het genoeg geweest”

Tijdens de Vlaams Belang-manifestatie richtten de ruim vijftig deelnemers hun pijlen ook op het Gentse stadsbestuur. “Het grote enthousiasme waarmee dit meewerkt aan het project van Fedasil is tekenend voor het groene en linkse stadsbestuur, onder leiding van burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld)”, gaat Depoortere verder. “Dat organiseerde eerder opvang voor illegalen in een hostel, en vandaag voorzien ze hen van gratis busabonnementen. Het is genoeg geweest.” Het Vlaams Belang verzet zich ten stelligste tegen de komst van de 135 asielzoekers naar Gent.”

“Weer een nieuw asielcentrum neerpoten, zoals hier vandaag in Gent gebeurt, is volslagen nutteloos zolang men de ogen sluit voor de kern van het probleem”, besluit Depoortere. “Er zijn niet te weinig opvangplaatsen maar te veel asielzoekers. De onhoudbare instroom moet drastisch verminderd en illegalen moeten eindelijk effectief teruggestuurd worden."