Persberichten
donderdag, 18 jan 2024

Vlaams Belang voert tegenactie met campagnewagen voor hoofdkwartier Vooruit

Het Vlaams Belang heeft vandaag een tegenactie gevoerd met de Ander en beter’-campagnewagen voor het hoofdkwartier van Vooruit. Die partij had vanochtend haar verkiezingsslogan geprojecteerd op verschillende locaties, waaronder op het Vlaams Belang-hoofdkwartier in Brussel. “Als de socialisten met ons de strijd willen aangaan, nemen we met plezier de handschoen op”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “De campagne van Vooruit is even origineel als geloofwaardig. De achteruitgang die de partij de afgelopen jaren heeft teweeggebracht, spreekt immers boekdelen.”

De partij Vooruit projecteerde deze ochtend haar verkiezingsslogan ‘Het is Vooruit. Of het is achteruit’ op enkele gebouwen, waaronder op het hoofdkwartier van het Vlaams Belang aan Madou in Brussel. Hiermee wou de partij naar eigen zeggen aantonen dat een regering met het Vlaams Belang geen sciencefiction meer is. De Vlaams-nationalistische partij besliste daarop om geen juridische stappen te ondernemen, maar om als tegenreactie de nieuwe campagnewagen met daarop de slogan ‘ander en beter’ te postvatten voor het gedeelde hoofdkwartier van Vooruit en PS.

“Het Vlaams Belang is het enige geloofwaardige alternatief voor een ‘ander en beter’-beleid”

“Als de socialisten met ons de strijd willen aangaan, nemen we met plezier de handschoen op”, zegt Van Grieken. “De campagne van Vooruit is even origineel als geloofwaardig. Het was namelijk het Vlaams Belang die begonnen is met geprojecteerde boodschappen als campagnemiddel in te zetten. Wat Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere nu doet, is slechts een slechte kopie.”

Het Vlaams Belang is ervan overtuigd dat de Vlamingen slim genoeg zijn om niet in de leugens van Vooruit te zullen stappen, zoals recent nog het voorstel voor een verbod op politieke campagnes via sociale media. “De achteruitgang die de socialistische partij de afgelopen jaren heeft teweeggebracht, spreekt immers boekdelen”, besluit Van Grieken. “De straffeloosheid bij justitie, de achteruitgang in het onderwijs, de dalende koopkracht, het falende asiel- en migratiebeleid. Er is werkelijk geen enkel domein dat zij beheerd hebben waar ze geen puinhoop van gemaakt hebben. Het Vlaams Belang is het enige geloofwaardige alternatief voor een ‘ander en beter’-beleid.”