Nieuws
woensdag, 20 sep 2023

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken bezoekt woonzorgcentrum

Foto: Vlaams Belang. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken bezoekt Hof van Schoten

Gisteren bezocht Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken het woonzorgcentrum Hof van Schoten. Van Grieken kreeg er een rondleiding door het gebouw en sprak er met het personeel en de bewoners. “Het is belangrijk dat politici de uitdagingen in de zorg met eigen ogen op het terrein zien”, aldus de voorzitter. “Dat gebeurt vandaag veel te weinig.”

De sectorfederatie van private zorgondernemers Vlozo organiseerde gisteren een inleefdag in het Hof van Schoten. In het woonzorgcentrum worden ook assistentiewoningen en herstelverblijven aangeboden. Van Grieken kreeg daarbij een rondleiding door de directeur van het woonzorgcentrum Joppe Wils. “Ik ben erg dankbaar voor de ontvangst die ik hier heb gekregen”, aldus Van Grieken. “Als je ziet met welke overtuiging het zorgpersoneel hier dag in dag uit klaarstaat voor de bewoners kan je daar alleen maar onmetelijk veel respect voor opbrengen.” De Vlaams Belang-voorzitter sprak tijdens zijn bezoek met bewoners en hielp ook het eten op te dienen.

“Er mag in Brussel nog zo veel gediscussieerd worden over de zorg, luisteren naar mensen op het terrein is van onschatbare waarde”

Het Vlaams Belang kaart de uitdagingen in de zorgsector al langer aan. “De zorgvragen nemen toe en worden complexer, tegelijkertijd kampt ook de ouderenzorg met een personeelstekort”, zegt de voorzitter. “Die uitdagingen zien we ook hier in Schoten. Er mag in Brussel nog zo veel gediscussieerd worden over de zorg, luisteren naar mensen op het terrein is van onschatbare waarde.”