Persberichten
vrijdag, 03 aug 2018

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vraagt dat regering in subsidies NGO's knipt na nieuwe provocatie

11.11.11 pakt uit met misleidende campagne

11.11.11, een organisatie die nog steeds op miljoenen euro’s subsidies mag rekenen van deze regering, pakt vandaag uit met een wel heel opmerkelijke advertentie waarmee ze de indruk wekt dat dit land nood heeft aan méér migratie om openstaande vacatures in te vullen. Voor Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een zoveelste provocatie en aanleiding om de N-VA aan te sporen eindelijk te snijden in subsidies voor dergelijke organisaties.

Dat de NGO tracht te scoren met de idee dat meer migratie onze openstaande vacatures zou invullen, is zodanig strijdig met de waarheid dat het bijna lachwekkend wordt.

Volgens Eurostat scoren ‘Belgische’ allochtonen immers het slechtst inzake tewerkstelling. Terwijl in de beroepsactieve leeftijd bijna 8 op 10 autochtonen werkt, is dat bij niet-Europese allochtonen minder dan 5 op 10. Bij de groep van erkende vluchtelingen is de situatie nog schrijnender. Volgens de Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris (de enige arbeidsbemiddelaar die ter zake cijfers bijhoudt) heeft minder dan 20 procent na twee jaar werk. Een eerdere studie van het Federaal migratiecentrum bevestigde die these: amper 1 op 4 erkende asielzoekers heeft na tien jaar een job die hij langer dan een jaar uitvoerde.

Dat 11.11.11 met zulk een campagne uitpakt, is dan ook niet minder dan leugenachtig te noemen. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken:“Organisaties als 11.11.11 en consoorten blijven bewust ideologisch blind voor de waarheid en ondermijnen met hun werking voortdurend onze samenleving. Een samenleving die nota bene al zwaar onder migratiedruk te lijden heeft. Dat de regeringspartijen er voor kiezen om hen te blijven subsidiëren is dan ook onbegrijpelijk. Vooral vanwege de N-VA, die zichzelf graag op de borst klopt inzake het migratiedossier.”

Volgens Van Grieken kan de N-VA een voorbeeld nemen aan Viktor Orban. Hongarije keurde in juni dit jaar een wet goed die harder optreedt tegen niet-gouvernementele organisaties met buitenlandse financiering die vluchtelingen helpen. Krachtens de nieuwe regels riskeren werknemers en activisten van deze ngo’s tot één jaar cel wegens ‘medewerking aan illegale migratie’.

Tom Van Grieken: “Wat ik aan de N-VA voorstel is nog eenvoudiger dan hetgeen Orban voor elkaar kreeg. Het gaat hier immers niet om buitenlandse financiering, maar belastinggeld van de burgers van dit land dat bewust aan dit soort organisaties wordt gegeven. In het geval van 11.11.11 gaat het om letterlijk miljoenen euro’s, 6.331.116€ om precies te zijn. Geld dat we beter kunnen besteden, bijvoorbeeld om autochtone 50-plussers aan het werk te krijgen.”