Persberichten
donderdag, 27 apr 2023

Vlaams Belang vormt Europese coalitie tegen EU-migratiepact

Gisteren gaf de Cross-Party Migration Working Group in het Europees Parlement een persconferentie over de gevaren van het EU-migratiepact. De groep van Europarlementsleden van verschillende fracties uit meerdere landen hoopt de onderhandelingen alsnog te beïnvloeden. “Dit EU-migratiepact is het Marrakeshpact 2.0”, zegt Europees Parlementslid voor Vlaams Belang Tom Vandendriessche. Ze willen de grenzen van Europa wagenwijd open zetten. Illegale migratie willen ze transformeren in legale migratie. Miljoenen willen ze per jaar naar Europa halen. Vlaams Belang bouwt in Europa aan een coalitie van politieke krachten om dit zelfmoordpact tegen te houden.”

Volgens de groep Europese Parlementsleden krijgen asielzoekers door het EU-migratiepact een te sterke bescherming, wordt illegale migratie niet langer verboden en er komt een verplicht solidariteitsmechanisme in tijden van crisis. “We hopen met een sterke coalitie van parlementsleden uit heel Europa de onderhandelingen alsnog te beïnvloeden”, aldus Vandendriessche.

“We hopen met een sterke coalitie van parlementsleden uit heel Europa de onderhandelingen alsnog te beïnvloeden”

De coalitie bestaat uit leden van Vlaanderen (Tom Vandendriessche, Vlaams Belang), Hongarije (Balasz Hidvéghi, Fidesz), Zweden (Charlie Weimers, Sweden Democrats), Duitsland (Bernard Zimniok, AFD), Bulgarije(Angel Dzhambazki, VMRO), Polen (Kosma Zlotowski, PiS), Frankrijk(Gilles Lebreton, Rassemblement National), Nederland (Rob Rooken, JA21), Italië (Susanna Ceccardi, Lega) en Spanje (Jorge Buxadé, VOX). Samen zullen zij de komende maanden het migratiepact onder de aandacht proberen te brengen. “De Europese Unie probeert dit pact er geruisloos door te duwen en claimt het migratiebeleid te verstrengen”, zegt Vandendriessche. “Het tegendeel is waar. Wij, samen met onze Europese partners, trachten nu de burger bewust te maken van de massamigratie die op hen afkomt.”

De Cross-Party Working Group zal nu wekelijks vergaderen om voorstellen te formuleren. “Wij willen actief voorstellen formuleren voor een ander Europees migratiebeleid”, besluit het Europees Parlementslid. “Een beleid dat illegaliteit wil bestrijden, onze mensen wil beschermen en het asielrecht op een duurzame manier invult.”