Persberichten
dinsdag, 05 sep 2023

Vlaams Belang vraagt dat de Commissie Justitie bij hoogdringendheid wordt samengeroepen

Foto: Vlaams Belang. Vlaams Belang vraagt dat de Commissie Justitie bij hoogdringendheid wordt samengeroepen

De Vlaams Belang-Kamerfractie vraagt uitdrukkelijk dat de Commissie Justitie bij hoogdringendheid wordt samengeroepen over de incidenten op het verjaardagsfeest van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). “Een minister die openlijk minachting toont voor de politie kan uiteraard niet aanblijven”, zeggen Kamerlid Marijke Dillen (Vlaams Belang) en Kamerfractieleider Barbara Pas. “De commissie Justitie moet zich hierover buigen en de minister moet er volledige toelichting komen geven.”

Enkele weken geleden berichtten de media over een plasincident dat zich voordeed in de marge van het verjaardagsfeest van Van Qickenborne op 14 augustus. Drie gasten zouden er tegen een voor zijn woning geparkeerde politiecombi hebben geplast. “Naar aanleiding van die berichtgeving diende ik een mondelinge vraag in”, zegt Kamerlid Marijke Dillen (Vlaams Belang).  “En de minister verklaarde aanvankelijk hiervan niet op de hoogte te zijn.”

“Van Quickenborne loog in de media en in de Kamer”

Gisteren kwam echter aan het licht dat er veel meer aan de hand was. Uit onafhankelijk onderzoek van de beelden blijkt ondertussen dat er meer incidenten hebben plaatsgevonden. “Zo blijkt dat de Van Quickenborne zelf in beeld komt, terwijl hij aanstalten maakt om zelf ook tegen de combi te plassen en vervolgens het politievoertuig opent”, stelt Dillen. “Het is duidelijk dat hij zowel in de media als in de Kamer over dit plasincident heeft gelogen.”

“De openlijke minachting voor de politiediensten, die er nota bene aanwezig waren om hem te beschermen, het vervolgens laf weglopen voor iedere verantwoordelijkheid en het schaamteloos iedereen voorliegen… het is genoeg geweest”, stelt ook fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang). “Het Vlaams Belang wil daarom dat de commissie Justitie zich in aanwezigheid van Van Quickenborne zo snel mogelijk buigt over deze misselijkmakende zaak en dat de videobeelden worden vrijgegeven.”