Persberichten
woensdag, 07 nov 2018

Vlaams Belang wil dat mobiliteitsminister Weyts vergunning voor vrouwenrijschool meteen intrekt

Anke Van dermeersch roept andere partijen op om door sharia gepropageerde geslachtsdiscriminatie op geen enkele manier toe te laten

Vlaams Belang-parlementslid Anke Van dermeersch wil dat de vergunning die minister van Mobiliteit Ben Weyts eerder afleverde aan de zogenaamde ‘Vrouwen rijschool’ uit Merksem onmiddellijk wordt ingetrokken. Eerder had de minister nochtans laten weten dat hij geen vergunning zou afleveren aan een rijschool die enkel diensten aanbiedt aan vrouwen.

Na beloften om de rijschool open te stellen voor mannen, werd alsnog een vergunning afgeleverd. Nu blijkt uit de oprichtingsakte van de rijschool echter dat initiatiefneemster Samira Mansour haar rijschool doodleuk ‘Vrouwen rijschool’ noemt.

Anke Van dermeersch: ‘Ben Weyts sprak weliswaar stoere taal, maar leverde dus toch een vergunning af. De naamskeuze laat nochtans geen twijfel bestaan over Mansours bedoelingen: mannen zijn in deze rijschool niet welkom’. Voor Anke Van dermeersch mag een dergelijke door de sharia gepropageerde geslachtelijke segregatie op geen enkele manier toegelaten worden in onze samenleving. Ze eist dan ook dat de toegekende vergunning meteen wordt ingetrokken.

Het parlementslid hekelt het stilzwijgen van links ter zake dat in andere dossiers van vermeende discriminatie nochtans meteen om praktijktesten schreeuwt, maar ook de hypocrisie van N-VA en Open VLD  die nu via respectievelijk Annick De Ridder en Jean-Jacques De Gucht deze geslachtsgescheiden rijschool terecht veroordelen, maar in andere situaties op dit vlak wel toegevingen doen aan de islam.

Anke Van dermeersch: ‘Zo organiseert het Antwerpse stadsbestuur tot op heden nog steeds vrouwenuren in maar liefst drie stedelijke zwembaden om de islam te bedienen.’ Het Vlaams Belang roept de politici van de andere partijen op om consequent te zijn, duidelijk te maken dat de normen van de sharia geen plaats hebben in onze vrije samenleving en geen enkele toegeving ter zake te doen.