Persberichten
dinsdag, 06 okt 2020

Vlaams Belang wil duidelijkheid over vroeger pensioen voor zware beroepen

In het nieuwe regeerakkoord staat niets over een gunstige pensioenregeling voor zware beroepen. “Een gemiste kans”, volgens het Vlaams Belang. “Het zogezegd sociaal imago van deze linkse regering heeft nu al een deuk.”
 
De regering-Michel verhoogde destijds de pensioenleeftijd weliswaar tot 67 jaar, maar dit zou niet gelden voor wie zijn hele leven risicovol of fysiek zwaar werk had verricht. Er werd een lijst opgesteld van zware beroepen in de openbare sector. Voor de private sector kwamen bonden en werkgevers echter nooit tot een akkoord. “En met de regering van Alexander De Croo (Open Vld) is het nu helemaal onduidelijk hoe het verder moet. Er wordt over de regeling van zware beroepen met geen woord over gerept in het regeerakkoord”, bekritiseert Kamerlid Ellen Samyn (Vlaams Belang).
 
Zeker in deze corona-tijd, waar het voor iedereen duidelijk werd dat bijvoorbeeld een job in de zorgsector een zwaar beroep is dat niet tot 67 jaar kan worden uitgeoefend, is het ontbreken van een regeling een gemiste kans. “Het dagelijks applaudisseren voor de mensen in de frontlinies van de zorg was goedbedoeld en lief, maar de mensen in het veld hebben uiteraard ook andere tastbare noden”, besluit Samyn. Onze mensen aldaar hebben recht op duidelijkheid over hun toekomst. Ze verdienen geen lange baan-overleg en al zeker geen loze beloftes.”