Nieuws
maandag, 19 okt 2020

Vlaams Belang wil langetermijnvisie voor evenementensector

Naast de horeca wordt ook de evenementensector genadeloos getroffen door de coronamaatregelen. Dat is de reden waarom de overheid besliste dat de sector zal kunnen rekenen op een verdubbeling van het overbruggingsrecht, op een tijdelijke vrijstelling van RSZ-bijdragen en op middelen om de eindejaarspremies te kunnen betalen. “Het is een begin”, reageert Kamerlid Hans Verreyt (Vlaams Belang). Maar om een sociaal bloedbad binnen de evenementensector te voorkomen, is een structurele oplossing nodig”.
 
Evenementen vereisen vaak een zeer lange voorbereidingstijd waardoor de financiële onzekerheid maanden langer duurt dan het eigenlijk verbod. Met een plan voor vier weken is de sector daarom niet echt geholpen. “Iedere keer dat de 80.000 werknemers en zelfstandigen uit de sector een beetje hoop en perspectief krijgen, wordt het hen weer afgenomen”, duidt Verreyt.
 
Niet enkel voor de zuivere eventbedrijven is de situatie rampzalig, maar ook voor de leveranciers van voeding en dranken, fotografen, DJ's, organisatoren, animatoren, stylisten, verhuurders van materialen en dergelijke meer. “Er moet dringend een echt relanceplan voor de hele evenementensector komen”, besluit Verreyt. Overbruggingsrecht, technische werkloosheid en subsidies moeten daarbij hand in hand gaan”.