Nieuws
zaterdag, 17 mrt 2018

Vlaams Belang wil niet weten van islamitische Milli Görüs-school in Genk

Het Vlaams Belang neemt er kennis van dat er vergevorderde plannen zijn om in Genk een islamitische school op te richten. De initiatiefnemers spreken zelfs al van vijftig inschrijvingen en zouden behoren tot de extreme Turks-islamitische Milli Görüs-beweging. Na de segregatie in de wijken, het verenigingsleven en de begraafplaatsen, zijn er nu dus plannen om de segregatie ook door te voeren in de scholen. Het Genkse stadsbestuur dat decennialang alle rechten aan islamitische migranten heeft gegeven, zonder op hun plichten te wijzen, draagt hierin een verpletterende verantwoordelijkheid.

Met deze islamitische school zet de islamisering van Genk zich gestaag voort. Hoewel de organiserende islamitische vzw aangeeft open te staan voor alle leerlingen, maakt de missie duidelijk waar het echt om gaat: het versterken van de islamitische identiteit en het verwerpen van het bestaande onderwijs in Vlaanderen.

Chris Janssens: “Buitenlandse voorbeelden tonen aan dat dergelijke scholen leiden tot radicalisering. Zo zijn de islamitische scholen in Groot-Brittannië uitgegroeid tot ware sharia-instituten. Ook de leerlingen in de Genkse islamschool dreigen hierdoor enkel op te groeien in de islamitische traditie die haaks staat op de onze. Dit initiatief is alweer een stap in de richting van een parallelle moslimsamenleving. Of hoe de integratie van generatie op generatie niet toeneemt, maar actief wordt afgeremd.”

Het verontrust het Vlaams Belang bovendien dat Milli Görüs achter de plannen van de school zou zitten. Chris Janssens: “Milli Görüs is een fundamentalistische Turkse beweging die de integratie van de Turken tegenwerkt en de afkeer tegen onze vrije westerse samenleving oppookt. De Duitse staatsveiligheid laat geen twijfels bestaan over de plannen van Milli Görüs: de beweging wil de wereldlijke orde afschaffen en vervangen door een samenleving gebaseerd op de islam. Het is reeds al te gek dat minister Homans vier Milli Görüs-moskeeën in Vlaanderen laat betoelagen. Deze beweging toelaten om in Genk een school op te richten zou pure waanzin zijn.”

Het spreekt vanzelf dat het Vlaams Belang in het verzet zal gaan tegen deze school. Chris Janssens: “Ik dien meteen een parlementaire vraag in om minister van Onderwijs Crevits hierover te ondervragen. Ik wil weten of zij van deze gevaarlijke plannen op de hoogte is. Voor mij is het duidelijk dat van een erkenning geen sprake kan zijn en dat zal ik dan ook duidelijk maken in het Vlaams Parlement.”