Persberichten
vrijdag, 17 mei 2024

Vlaams Belang wil ook naar 130 kilometer per uur op de snelweg

Foto: iStock. Vlaams Belang wil ook naar 130 kilometer per uur op de snelweg

Het Vlaams Belang herhaalt haar pleidooi om de maximumsnelheid op de snelwegen in ons land te verhogen naar 130 kilometer per uur. De nieuwe Nederlandse regering besliste de maximumsnelheid opnieuw naar die 130 kilometer per uur te brengen. “Wij willen een gelijkaardig ingrijpen bij ons”, zegt Vlaams Parlementslid en voorzitter van de commissie Mobiliteit Bart Claes (Vlaams Belang). “Concreet kan de maximumsnelheid op autosnelwegen tussen 23 uur en 6 uur perfect omhoog.”

De nieuwe Nederlandse regering van PVV, BBB, NSC en VVD heeft in haar regeerakkoord opgenomen dat de maximumsnelheid op de autosnelwegen opnieuw naar 130 kilometer per uur gebracht kan worden. Een aantal jaar terug werd de maximumsnelheid verlaagd, naar verluidt om de stikstofuitstoot te doen dalen. “Het is goed dat deze maatregel wordt teruggedraaid in Nederland”, zegt Claes. “Het is compleet onnodig.”

“In het buitenland levert dat geen problemen op”

Het Vlaams Belang pleit al langer voor het verhogen van de maximumsnelheid op de autosnelwegen. “In het buitenland levert 130 kilometer per uur geen problemen op”, besluit Claes. “Op de meeste plaatsen is dat perfect haalbaar en om maximaal rekening te houden met de verkeersveiligheid hanteren we overdag nog steeds 120 kilometer per uur.” De verhoogde maximumsnelheid van 130 kilometer per uur zou gelden tussen 23 uur en 6 uur.