Persberichten
vrijdag, 09 okt 2020

Vlaams Belang zal De Croo interpelleren over behoud van eigen personeel ex-ministers

In België hebben federale ex-ministers en ex-staatssecretarissen tijdens de legislatuur die volgt op hun functie, recht op twee voltijdse, door de belastingbetaler betaalde medewerkers. Het gros van de afscheidnemende ministers zal van dit archaïsch recht gebruik maken. “Een schande”, reageert fractieleider in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang). “Een staaltje oude politieke cultuur die ons bij de vorige regeringswissel bijna een miljoen euro kostte”. De partij zal de premier interpelleren.

“Ik ondervroeg Charles Michel toen hij premier was in 2014, 2015 en 2017 over deze kwestie, en telkens was het antwoord dat hij eraan ging werken zodat we de legislatuur erna het effect gingen zien, aldus Pas. Nooit was er enige verandering te zien. Wie gelooft deze liberale beloftes nog?

Vlaams Belang over De Croo: "Deze zelfbediening moet ophouden”

Dat dit zinloze, maar zeer kostelijke gebruik nog steeds bestaat, is een zoveelste woordbreuk in het nog maar korte bestaan van de regering-De Croo.

“In het kader van de politieke vernieuwing ging men hieraan een einde stellen, maar het bleken weer loze beloften. Dit uitdelen van postjes en betrekkingen moet ophouden. Ik ga zo snel mogelijk eerste minister De Croo over dit soort onaanvaardbare zelfbedieningspraktijken interpelleren”.