Persberichten
zondag, 02 jun 2024

Vlaams Belang zet laatste rechte lijn naar verkiezingen in met grote V Meeting

Foto: Vlaams Belang. Vlaams Belang zet laatste rechte lijn naar verkiezingen in met grote V Meeting

Het Vlaams Belang organiseerde deze zondag in Antwerp Expo zijn ‘V Meeting’. Exact een week voor de verkiezingen zakten bijna 2.500 leden en sympathisanten af naar Antwerpen en werden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. “Eén week voor deze historisch verkiezingen zoveel enthousiaste kiezers bij elkaar zien, dat geeft moed”, stelt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Nog een week keihard campagne voeren en dan maken we op 9 juni Vlaanderen weer van ons!”

Voor een volledig gevulde Antwerp Expo legde het Vlaams Belang zijn plannen voor een betere toekomst haarfijn op tafel. “De verkiezingen van 9 juni zijn een historische kans om de Vlaming eindelijk het beleid te geven waar ze al jaren op zitten te wachten”, aldus Van Grieken. “De mensen hebben de keuze: nog eens vijf jaar meer van hetzelfde, of een ander en beter beleid met het Vlaams Belang.”

Ondanks de lastercampagnes van andere partijen en de media, laat het Vlaams Belang zich niet uit het lood slaan. “Al die leugens en laster hebben maar één oorzaak: radeloosheid. De radeloosheid van onze tegenstanders. Tegenstanders die niet geïnteresseerd zijn in het welzijn van onze mensen. Tegenstanders die alleen geïnteresseerd zijn in macht. En ze zijn bereid de vuilste leugens te verkopen in de hoop die macht te behouden”, stelt Vlaams fractieleider Chris Janssens. “Vandaag resteert alleen maar strijdvaardigheid. Wij gaan nog zeven dagen lang in de tegenaanval door massaal veel kiezers te overtuigen, want het krachtigste antwoord dat we op die smerige moddercampagnes kunnen geven, is een geweldige overwinning van het Vlaams Belang.”

Meer koopkracht en minder immigratie

De focus lag op de speerpunten waar het Vlaams Belang komende zondag mee naar de kiezer trekt: minder immigratie en meer koopkracht. “Het Vlaams Belang is de énige partij die de migratiekraan dicht wil draaien. Alle andere partijen zwijgen er liever over, ze zorgen niet voor een kentering, Maggie niet, Theo niet, Nicole niet. Integendeel. Het asiel- en migratiebeleid ontaardt in complete chaos.”, klinkt het bij Kamerfractieleider Barbara Pas. “Om de 2.600 euro per maand die elke asielzoeker aan de belastingbetaler kost te kunnen besteden aan onze eigen mensen, daar is een Vlaams Belang voor nodig!”

Bovendien wil het Vlaams Belang dat de burger op het einde van de maand meer loon overhoudt. “De Vlaming is niet alleen een werker, hij of zij is ook een betaler. Want op dat werk, betaalt de Vlaming zich meer dan blauw”, aldus nog Van Grieken. “Wees vandaag maar eens een gepensioneerde in dit land. Heel je leven gewerkt. Keihard gewerkt. En op het einde van je leven moet je aan aankloppen bij je kinderen omdat je met je klein pensioentje verdorie amper je rusthuisfactuur kan betalen.” Met de voorstellen van het Vlaams Belang houdt elkeen gemiddeld 250 euro netto meer over per maand, wordt een minimumpensioen van 1.800 euro ingesteld en komt er een maximumfactuur voor de rusthuizen. 

“Met een massale stem voor het Vlaams Belang maken we Vlaanderen weer van ons!”

Tot slot riep Van Grieken iedereen op om zeker te gaan stemmen. “Geert Wilders en de PVV zijn het levende bewijs dat de kiezer het laatste woord heeft. Enkel omdat de PVV de grootste partij werd, heeft Nederland die politieke elite kunnen afstraffen. Als het mogelijk is Nederland, dan moet het ook mogelijk zijn in Vlaanderen”, concludeert de partijvoorzitter. “Elke stemt telt. Met een massale stem voor het Vlaams Belang maken we Vlaanderen weer van ons!”